Женска кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је данас у Атину, где ће у наредна три дана учествовати на првом међународном меморијалном турниру Васо Бескаки. Србија ће се састати са репрезентацијама Пољске, Грчке и Хрватске у дворани Перистери.

– На турнир у Грчку путујемо са подмлађеним саставом. Наша очекивања су да играмо на високом нивоу, да дамо свој максимум и будемо фокусиране на оно што нам селекторка Марина Маљковић каже. Све три екипе добро познајемо. Лично сам пресрећна и задовољна што идемо у Грчку, где се враћам први пут после пет година – истакла је Ивана Раца.

На пут је кренуло 15 играчица: Ивана Раца, Владана Вујисић, Драгана Станковић, Јована Ногић, Kристина Топузовић, Маша Јанковић, Александра Kатанић, Анђела Дугалић, Жаклина Јанковић, Ивана Kатанић, Kатарина Зец, Мина Ђорђевић, Надија Смаилбеговић, Нина Богићевић и Теодора Турудић.

– Иако смо се окупиле тек пре десетак дана, већ смо имале две провере против Турске и верујем да ће овај турнир у Грчкој показати наше напредовање у припремама. Овај турнир ће бити посебно значајан за нас, јер је ово први пут да млађе сениорке наступају без већине најискуснијих играчица ове репрезентације, које су је и довеле на ово место на којем је сад. Очекујем фокус на највишем нивоу и пожртвовање које се подразумева код свих играчица и верујем да резултат и задовољство неће изостати – закључила је Јована Ногић.

Србија у уторак у Атини од 17 часова игра против Пољске, потом је у среду од 19.30 противник домаћин Грчка, а наступ на турниру завршава се утакмицом против Хрватске у четвртак од 17 сати. Сениорке први део припрема за Светско првенство у Аустралији настављају од суботе на Златибору.