Женска кошаркашка репрезентација Србије у недељу од 10.00 часова ујутро по средњеевропском времену игра утакмицу трећег кола на Светском првенству у Сиднеју против домаће Аустралије. Обе екипе после две одигране рунде имају по победу и пораз. Србија је изгубила од Kанаде, па је направила подвиг тријумфом против олимпијског вицепрвака Јапана, док је Аустралија на старту изгубила од Француске, а потом није имала тежи посао против Малија.

-Узбуђене смо зато што знамо да ће хала бити пуна. Немамо пуно прилике да играмо у пуној хали, поготово оваквој каква је Супердоум. Играћемо против веома доброг противника, коме ће публика стално давати ветар у леђа. Ми морамо да се фокусирамо на нашу игру. Знамо које су наше најбоље ствари. Хоћемо да све оне добре моменте којих је било на утакмицама против Јапана и Kанаде поновимо, али и да их буде још више, па ћемо видети да ли је то довољно за победу – рекла је Невена Јовановић.

После две одигране утакмице Kанада води са оба тријумфа. Половичан учинак имају Аустралија, Јапан, Француска и Србија, док Мали још увек чека свој први тријумф. У осталим дуелима трећег кола групе Б састаће се Мали и Француска, односно Јапан и Kанада