ПАРТИЗАН – МЕГА МИС 77:84 (15:27, 15:21, 26:15, 21:21)

Кадети екипа Мега МИС поново су шампиони Србије! Они су у великом финалу завршног турнира Триглав Кадетске лиге Србије у великој дворани Штарк Арене савладали Партизан и стигли до трофеја.

Боље је Мега отворила меч, после три минута повела 12:2. Реаговао је Плиснић, смањио на 7:15, а онда и Дрезгић на 11:17. Четири тројке убацили су кадети Меге, што им је донело предност на првој паузи – 27:15.

Наставила је Мега да контролише резултат и у другој четвртини, нису црно-бели погађали и имали идеју у нападу, а Соломун је подигао на 32:15. Пробудио се мало Партизан и смањио на 24:34 у 15. минуту, али је поново уследила мини серија Меге 6:0 за 40:24. Погодила је Мега нову тројку у 19. минуту за 45:28, а Партизан је и даље био без поготка за три поена. На полувремену је било великих 48:30 за екипу Мега МИС.

Екипа тренера Петра Радоњића отворила је и друго полувреме тројком (51:30), а онда Лазаревски повећао на огромних 56:32. Тражили су црно-бели прикључак, погодио је Дрезгић две тројке и смањио на 44:60 у 26. минуту, а онда Димитријевић минут касније на 48:61. Вратили су се црно-бели потпуно у меч, били много бољи у овом периоду игре, а после нове тројке Дрезгића било је само „минус 9“ (54:63). Наставила је Мега да греши, Партизан да доминира, а на последњу паузу се отишло при резултату 56:63.

Наставио је невероватни Дрезгић да погађа, смањио у 32. минуту новом тројком на 61:66, а Мега и даље није имала решење. Дошао је Партизан до предности после „3+1“ феноменалног Дрезгића (67:66). Поново је Мега повела, али минимално, па 77:71 после тројке Милосавчевића и Николића. Нису црно-бели искористили три напада, да би Сиби закуцавањем донео великих 79:71 на мање од два минута пре краја. Јурио је Партизан минус, Милићевић је са линије пенала смањио 51 секунду пре краја на 77:81. Направио је Срзентић фаул у нападу, али је Партизан изгубио лопту, па направио фаул, да би Лазаревски погодио оба пута за 83:77. Није успео да погоди Дрезгић, Даниловић фаулирао Николића, који је једном погодио 12 секунди пре краја за 84:77, што је и био коначан резултат.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-kls/f8-triglav-kls/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/5TPp9svpuy9LrA

У мечу за треће место Борац Моцарт је савладао Црвену звезда МТС – 95:74.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-kls/f8-triglav-kls/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/WvY_lg8WfGxpVg

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира КК Партизан доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар такмичења Бојан Поповић доделио Здравку Бућану, секретару млађих категорија Партизана.

# Најбољи стрелац лигашког дела такмичења је Јаков Татић из Чачка 94, који је током лиге укупно постигао 529 поена, односно просечно 25,2 поена по мечу. Признање му је уручио Милош Исаков Ковачевић, селектор У16 репрезентације Србије. Поклон партнера КК Партизан компаније Андер Армор уручио је кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић. Поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић.

# МВП играч лигашког дела је Милош Шојић из Бека са 789 индексних поена, односно 41,5 по утакмици, а ово признање и пригодан поклон уручио му је бивши репрезентативац Новица Величковић, поклон Андер Армора Тристан Вукчевић, а поклоне Стерлинга Ирена Јекић.

# У најбољу петорку лигашког дела такмичења по гласовима тренера изабрани су Саво Дрезгић (Партизан) са 33, Милош Шојић (Беко) са 22, Огњен Срзентић (Мега МИС) са 19, Стефан Плиснић (Партизан) са 18 и Алекса Станојевић (Џокер) са 15 бодова. Пехаре и пригодне поклоне уручио је Милош Исаков Ковачевић. Поклоне Стерлинга поделила је Ирена Јекић.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Саво Дрезгић из Партизана са укупно 95 поена, односно 31,5 по мечу. Признање и пригодан поклон уручио му је Новица Величковић, поклон Андер Армора Тристан Вукчевић, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# МВП играч финалног турнира је Саво Дрезгић из Партизана, са укупно 140 индексних поена, просечно 46,5 по утакмици, а признање и пригодан поклон дао му је потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић. Поклон Андер Армора уручио је Тристан Вукчевић, а поклон компаније Стерлинг Ирена Јекић.

МВП играч турнира добио је и ваучер у вредности од 15.000 динара за куповину McDavid производа из асортимана са сајта www.sportskaprodavnica.rs , а награду је предао представник компаније Александар Лога.

# Пријатељ КСС компанија Стерлинг припремила је поклоне за све екипе које су се појавиле на свечаној церемонији доделе награда.

# Награду за најбољег играча турнира на основу гласова тренера прве четири екипе такође је освојио Саво Дрезгић из Партизана. Пригодан пшоклон КСС уручио му је стручни сарадник КСС за развој играча и праћење рада Александар Бућан, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# Четврто место припало је екипи Црвене звезде мтс, а пехар им је уручио Бојан Поповић.

# Пехар за треће место екипи Борца уручио је Милош Исаков Ковачевић, као и бронзане медаље заједно са Бојаном Поповићем.

# Пехар за друго место екипи Партизана уручио је Новица Величковић, као и сребрне медаље заједно са Александром Бућаном.

# Златне медаље за прво место екипи Мега МИС доделили су Милеко Тепић и Александар Бућан.

# Шампионски пехар кадетима Меге уручио је потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић.