Мушка кадетска репрезентација Србије, играчи до 16 година старости отпутовала је данас у Каунас (Литванија) где ће од 6. до 16. августа учествовати на Европском првенсту. Селектор нашег младог тима Ненад Трунић пред полазак на шампионат, направио је рекапитулацију урађеног у претходних пет недеља припремног периода:

Најпре желим да се завхалим КСС што нам је омогућио добар програм и максималне услове за квалитетан рад. Урадили смо све што је било потребно како би играчи напредовали на физичком плану, били бољи у индивидуланој техници и тимској тактици. Иако то резултати у контролним утакмицама нису показали, сигурно је да смо сада пуно компактинији и квалитетнији него кад смо се окупили – истакао је Ненад Трунић, селектор српских кадета.

Србија ће на Европском првенству у Литванији играти у групи „Ц“ са селекцијама БИХ, Финске и Италије.

Иако се неки можда неће сложити група је веома јака. Поготово ако се зна да су нас Италијани и Боснаци по два пута савладали ове године. Селекција БИХ је веома снажна и треба обратити пажњу на три врхунска талента Мусу, Сикираша и Чампару који чине окосницу тима. Са њима играмо на старту шампионата и не треба наглашавати колико је тај дуел важан и да може да има велики утицај на наставак турнира. Италија је такође опасан противник. Ради се о атипичној селекцији која је дуго на окупу са истим селектором. Веома су агресивни, често мењају одбране и никад се не предају. О Финцима имамо најамње информација, али ћемо се о њиховим квалитетима упознати на лицу места.

Селктор Трунић не жели да се бави прогнозама, али обећава да ће његови изабраници на сваком мечу пружати максимум.

Наш главни циљ је да понашњем и играма на терену на прави начин репрезентујемо Србију и нашу кошарку. У нашем тиму нема екстра талената, као што их је било у време бивше СФРЈ, али ови момци су спремни да се боре и изгарају на сваком мечу. Наш заштитни знак биће тимска игра и велика борбеност. За који пласман ће то бити довољно у овом тренутку је тешко рећи. Кадетски шампионати су увек непредвидиви, за све играче и тимове, ово је прво велико такмичење и зато су изненађења веома честа и савим могућа– закључио је Ненад Трунић, селектор кадетске репрезентације Србије.

Србију ће на Европском првенству у Литванији представљати следећи играчи: Борис Латиновић (Партизан НИС), Андрија Марјановић (Барселона, Шпанија), Алекса Матић (Мега Лекс), Павле Михаилоски (Флеш, Београд), Милош Новаковић (Партизан НИС), Марко Пецарски (Земун), Филип Петрушев (Лаборал Куча, Шпанија), Марко Ковачевић (Спорт Врлд, Нови Сад), Милош Стајчић (Црвена звезда Телеком), Тадија Тадић (Партизан НИС), Алекса Ускоковић (Црвена звезда Телеком), Вук Вуликић (Земун).

У Стручном штабу кадетске репрезентација Србије поред селектора Ненада Трунића налазе се још помоћни тренери Милош Обреновић, Бојан Салатић и Михајло Митић, као и физиотерапует Ставан Павићевић.

 

РАСПОРЕД И САТНИЦА ГРУПЕ „Ц“

  1. август: СРБИЈА – БИХ (14:15), Италија – Финска (16:30)

     7. август: СРБИЈА – Финска (16:45), Италија – БИХ (14:30).

  1. август: СРБИЈА – Италија (16:45), Финска – БИХ (19:00).