Кадетска репрезентација Србије, играчи до 16 година старости, отпутовала је Грузију где ће од 27. јула до 2. августа учествовати на Европском фестивалу младих (ЕЈОФ). Селектор нашег младог тима Милан Јосић истиче да је за 18 дана припремног периода пружен максимум и да његови изабраници једва чекају почетак такмичења:

Све што је до нас, урађено је на најбољи могући начин у веомa кратком року који нам је био на располагању. Деца су се сјајно понашала, одлично радила на тренинзима. Ми смо пратећа кадетска селекција, а због отказа и повреда у репрезентацији која се спрема за Европско првенство, неки играчи су прешли у тим који води колега Трунић. У веома смо јакој групи, са Немачком, Италијом и Шпанијим које долазе у најјачим саставима. Покушаћемо да u grupi дођемо до две победе које воде у полуфинале, а после тога је све могуће – истакао је Милан Јосић.

Србију ће на ЕЈОФ- у представљати: Јован Вирљевић (Слога Краљево), Вук Ђорђевић (Црвена звезда), Далибор Вучковић (Црвена звезда), Дејан Марјанац (Партизан Бањалука), Лука Краљић (Нибак Ниш), Богдан Рутешић (Партизан НИС), Симеон Симић (Младост, Смедеревска Паланка), Дејан Илинчић (Мега Лекс), Ален Смаилагић (Беко Котеж), Марко Шаренац (Металац Ваљево), Алекса Поповић (ОКК Београд) и капитен Лазар Шкорић (Звездара).

У Стручном штабу репрезентације Србије поред селектра Милана Јосића, биће још помоћни тренер Душан Стојков и физиотерапеут Петар Петровић.