МЕГА МИС – ПАРТИЗАН 92:95 (21:27, 30:25, 20:21, 21:22)

Кадети Партизана су нови шампиони Србије! Они су у великом финалу завршног турнира Триглав Кадетске лиге Србије у Хали спортова „Ранко Жеравица“ после драматичне завршнице савладали Мегу и стигли до трофеја.

Боље су црно-бели отворили утакмицу, после четири минута повели 10:4, али је Мега брзо ухватила ритам и смањила на 14:15. Екипе су све до полувремена практично биле у егалу, смењивале се у минималном вођству. Играло се прилично атрактивно, са доста поена, а на велики одмор Партизан је отишао са „плус један“ – 52:51.

Ефикаснији је Партизан био на старту треће четвртине, користио грешке Меге, па је после три минута повео 60:51. Међутим, Мега је одговорила одличном серијом 10:0 и све је поново било отворено. На послењу паузу, црно-бели су отишли са 73:71.

Било је потпуно изједначено и на почетку последње деонице, да би Партизан у 33. минуту поново нешто значајније повео – 79:74, а онда после два минута и са великих 85:76. Поново је Мега успела да се врати у меч преко Срзентића и Каралића и на три минута пре краја смањи на 83:85. Уследило је неколико промашаја на обе стране, а црно-бели су на 1:17 пре краја имали 88:85. У самој завршници, кадети Партизана су имали бољу концентрацију. Шекуларац је одлично асистирао, били су сигурни са линије пенала, а када су на 15 секунди пре краја имали  92:87 мислило се да је утакмица решена. Међутим, одмах је уследила сјајна тројка Даниловића (90:92), па је фаулиран Гољовић. Једном је погодио за 93:90, док је на другој страни Даниловић погодио оба слободна бацања на пет секунди пре краја – 92:93. Фаулиран је поново Гољовић, погодио је оба пута за 95:92 и практично више није било времена за Мегу.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-kls/f8-triglav-kls/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/EYC4PZ0EfrKVog

У мечу за треће место Црвена звезда је савладала Динамик – 92:77.

Комплетну статистику можете видети овде

https://kss-live.com/kls/live.php?id=crvena_zvezda_dynamic_vip_pay

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/ovO1MNZQb9CIuA

 

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира КК Партизан доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је генерални секретар КСС Златко Болић доделио менаџеру млађих категорија КК Партизан Марку Радовићу.

# Најбољи стрелац лигашког дела такмичења је Петар Радовић из чачанског Борца, који је током лиге укупно постигао 648 поена. Признање и пригодне поклоне КСС и Триглава му је уручио комесар такмичења Бојан Поповић, а поклон КК Партизан извршни директор Партизана Млађан Шилобад.

# МВП играч лигашког дела Рода јуниорске лиге Србије је такође Петар Радовић из Борца са 696 индексних поена, а ово признање и пригодан поклон уручио му је Поповић, док му је поклон КК Партизан доделио Шилобад.

# У најбољу петорку лигашког дела такмичења по гласовима тренера изабрани су Огњен Срзентић (Мега МИС) са 35, Петар Радовић (Борац) са 24, Огњен Бојбаша (Џокер) са 21, Никола Каралић (Мега МИС) са 14 и Ђорђе Шекуларац (Партизан) са 13 бодова. Пехаре и пригодне поклоне уручио је координатор млађих репрезентативних селекција Александар Бућан. Играчи су такође добили и поклоне КК Партизан и њиховог спонзора Under armour које је уручио Шилобад.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Лука Илеш из Партизана са укупно 71 поеном. Признање и пригодан поклон КСС и Триглава уручио му је потпредседник КСС за мушку кошарку Миленко Тепић, а поклон КК Партизан и њиховог спонзора Under armour Шилобад.

# МВП играч финалног турнира је такође Лука Илеш из Партизана, са укупно 73 индексна поена. Признање и пригодан поклон КСС и Триглва уручио му је Тепић, а поклон КК Партизан и њиховог спонзора Under armour Шилобад. Поклон ваучер компаније www.sportskaprodavnica.rs  за производе www.McDavidbalkans.com  доделио је представник компаније Александар Лога.

# Специјалну награду за најбољег играча турнира на основу гласова тренера прве четири екипе на турниру освојио је ­­­­­­­­­­­Ђорђе Шелукарац из Партизана. Пехар и пригодан поклон уручио је координатор млађих репрезентативних селекција Александар Бућан.

# Четврто место припало је екипи Динамика, а пехар им је уручио Бојан Поповић.

# Пехар за треће место екипи Црвене звезде уручио је Миленко Тепић, а бронзане медаље Златко Болић и Тепић.

# Пехар за друго место екипи Меге уручио је Болић, а сребрне медаље Болић и председник Надзорног одбора компаније Триглав Драган Марковић.

# Златне медаље за прво место екипи Партизана доделили су Тепић и Марковић.

# Шампионски пехар кадетима Партизана уручио је Драган Марковић.