Мушка кадетска репрезентација Србије освојила је пето место на турниру у турском граду Сакарија, пошто је победила репрезентацију Турске У16 – 81:74.

Наши кадети су славили у врло неизвесном мечу тек после продужетка, у коме су били врло убедљиви (14:7).

Тренер Ђорђе Аџић рекао је о турниру у Турској:

– Турнир у Сакарији искористили смо да се што боље упознамо са потенцијалним кандидатима за ЕП у Новом Саду у августу, као и да прикупимо што више података о потенцијалним противницима. Турнир је тако организован да смо имали три везане утакмице у три дана, са даном паузе, као што ће бити и на предстојећем првенству, па су играчи могли да осете како је играти и припремати се за утакмице у овом ритму. Сви играчи су играли са подељеним минутажама и оно што је веома позитивно, успели смо да одреагујемо након пораза у четвртфиналу против Кине и победимо последње две утакмице за пласман. Свима су тешко пали порази током турнира, али искористићемо их као искуство и мотив више да се што боље припремимо и да кроз тренинге и утакмице растемо као тим.

СРБИЈА У16 – ТУРСКА У16 81:74 (15:13, 20:21, 17:15, 15:18, 14:7)

СРБИЈА: Горуновић 8 (4 ск), Манојловић 31 (9 ск), Ивковић 3, Тодоровић 9, Павићевић, Добрашиновић 7 (5 ск), Стефановић 1, Благојевић 11, Тарлаћ 2, Светозаревић 7, Димитријевић 2 (4 ск), Јоксимовић.