Мушка кадетска репрезентација Србије завршила је десетодневне припреме на Златибору. Изабраници селектора Марка Ичелића вратили су се у Београд где ће у петак и суботу одиграти две контролне утакмице против селекције Француске.

– Одрадили смо зацртани план и програм припрема на Златибору. Имали смо одличне услове за рад и све је прошло у најбољем реду. Очекују нас квалитетне провере против селекције Француске која је у овом годишту међу најбољима у Европи – истиче Ичелић.

После припрема на Златибору смањио се број кандидата за наступ на Европском првенству у Литванији које се одржава од 19. до 29. јула. На списку више нису Радован Ђоковић због повреде, као и Алекса Корачин и Бориша Симанић. Ускоро се очекује долазак Стефана Пена који у Барселони има школских обавеза.

– Очекујем да будемо комплетни почетком следеће недеље кад путујемо на турнир у Италију, где ће нам ривали поред домаће селекције бити репрезентације Немачке и Чешке – закључио је Марко Ићелић, селектор мушке У16 селекције Србије.