ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – РАДИВОЈ КОРАЋ 72:60 (20:16, 17:12, 16:9, 19:23)

Кадеткиње Црвене звезде МТС одбраниле су наслов шампионки Србије, пошто су у великом финалу победиле Радивој Кораћ 72:60.

После изједанченог почетка, црвено-беле су средином прве четвртине направиле серију 7:0 и повеле 16:8. Прву двоцифрену предност Звезда је стекла средином друге четвртине – 35:25, а на полувремену је било 37:28.

Звезда је практично преломила меч у трећој четвртини, када је захваљујући бољој игри одржавала око 15 поена предности. Екипа тренера Немање Планојевића је доминирала под оба коша, где је остварила укупно 53 скока, од чега 21 у нападу.

Кораћ је у пар наврата запретио мини серијама, али није имао снаге да озбиљније угрози црвено-беле, које су потпуно заслужено славиле.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-zkls/triglav-z-kadetska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/_GIYvQgTszyYCQ

 

У мечу за треће место, Арт Баскет је победио Визуру 76:63, а статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-zkls/triglav-z-kadetska-ls-f8/

Фото галерију са меча за треће место можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/KwCAC1wTFl8Q6w

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Кошаркашком клубу женском Црвена звезда мтс за сјајну организацију Финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2022/2023. Испред ККЖ Црвена звезда мтс плакету је примила Јелисавета Костић, а плакету је предао комесар такмичења Бранко Алексић.

# Најбољи стрелац лигашког дела Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2022/2023 је Александра Алексић, члан екипе СПД Раднички из Крагујевца. Она је током лиге постигла укупно 390 поена, или просечно 17,72 поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручио је селектор јуниорске репрезентације Милан Видосављевић, Поклон пријатеља КСС, компаније Стерлинг, уручила је Ирена Јекић, представница компаније.

# МВП играчица лигашког дела Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2022/2023 је Катарина Ристић, чланица екипе Рас из Београда. Укупно је сакупила 511 индексних поена, односно 23,23 индексна поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручила је селекторка кадетске репрезентације Србије Весна Џувер. Поклон пријатеља КСС, компаније Стерлинг, уручила је Ирена Јекић, представница компаније.

# На основу званичне статистике, најбољих пет играчица у Триглав Женској Кадетској лиги Србије у сезони 2022/2023 су: Катарина Ристић (Рас), Ана Јованов (Црвена звезда мтс), Милица Митровић (Војводина 021), Лана Антић (Студент) и Александра Алексић (СПД Раднички).

Пехаре и пригодне поклоне најбољим играчицама уручили су Весна Џувер и Милан Видосављевић, а поклон пријатеља КСС, компаније Стерлинг, уручила је Ирена Јекић, представница компаније.

# Најбољи стрелац финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије за сезону 2022/2023 је Јелена Јанковић из Визуре, која је током турнира постигла укупно 57 поена, или просечно 19 поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручила је Весна Џувер, а поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић.

# МВП играчица финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије за сезону 2022/2023 је Сања Акшам из Црвене звезде, која је током турнира сакупила укупно 54 индексна поена, односно 18 индексних поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручио је Милан Видосављевић, а поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг предала је Ирена Јекић.

МВП играчица турнира добила је и ваучер у вредности од 15.000 динара за куповину McDavid производа из асортимана са сајта www.sportskaprodavnica.rs , а награду је предао представник компаније Александар Лога.

# Пријатељ Кошаркашког савеза Србије компанија Стерлинг припремила је поклоне за све четири екипе које су се нашле на данашњој церемонији доделе награда, које је уручивала Ирена Јекић, представник компаније.

# Четврто место на Финалном турниру припало је екипи Визуре, а пехар за четврто место уручила је Слободанка Тувић Максимовић, некадашња репрезентативка.

# Треће место на финалном турниру освојила је екипа Арт Баскет. Бронзане медаље уручили су Слободанка Тувић Максимовић и Весна Џувер, која је уручила и пехар за треће место.

# Друго место на финалном турниру припало је екипи Радивој Кораћ. Сребрне медаље уручили су Слободанка Тувић Максимовић и Милан Видосављевић, а пехар за друго место уручио је Милан Видосављевић.

#Прво место и шампионску титулу у Триглав Женској Кадетској лиги Србије за сезону 2022/2023 освојила је екипа Црвене звезде мтс, а златне медаље су уручили Весна Џувер и Милан Видосављевић. Шампионски пехар уручила је Драгана Контић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Србије.