Кадеткиње Црвене звезде тријумфовале су на завршном турниру Женске кадетске лиге Србије, пошто су у финалу у београдској дворани „Баскет сити“ савладале Радивој Кораћ резултатом 70:50 (26:10, 20:10, 9:18, 15:12). Црвено-беле кадеткиње су тако одбраниле титулу, пошто су и прошле године, у премијерном издању ове лиге, у финалу биле боље од екипе Радивоја Кораћа.

Звезда је кренула жестоко и после само шест минута већ имала великих 18:2, а питање победника практично је решено већ у првом полувремену, на које је домаћин турнира отишао са „плус 26“ (46:20). Црвено-беле су и у другом полувремену одржавале високу предност, па су више него заслужено освојиле другу узастопну титулу првака Србије.

У екипи тренера Предрага Станојчића најефикасније су биле Катанић са 21 и Наумчев са 16 поена, док је код Кораћа најзапаженија била Јелић са 17 поена.

Комплетну статистику са овог меча можете погледати овде

http://www.kss-live.com/u17/live.php?id=crv_rad

У мечу за треће место, Новосадска ЖКА је савладала Пролетер 023 из Зрењанина резултатом 77:66.

Првог дана такмичења, Црвена звезда је у полуфиналу победила Новосадску ЖКА са 80:51, док је Радивој Кораћ био бољи од Пролетера 023 и славио резултатом 64:53.

Шампионски пехар екипи Црвене звезде уручила је Наташа Ковачевић, а златне медаље Кристина Топузовић и Александра Станаћев. Пехар екипи Радивоја Кораћа за друго место уручила је Кристина Топузовић, а сребрне медаље Сања Мандић и Александра Станаћев. Пехар за треће место Новосађанкама је доделила Александра Станаћев, а бронзане медаље Сања Мандић и Наташа Ковачевић, док је пехар за четврто место кадеткињама Пролетера 023 уручила Сања Мандић.

По завршетку финалне утакмице подељена су и појединачна признања најбољих играчицама током лигашког дела, као и на финалном турниру Женске кадетске лиге Србије.

Најбољи стрелац лигашког дела женске кадетске лиге је Драгана Јокић из ЖКК Шабац, којој је награду уручила Сања Мандић, док је најкориснијој играчици и МВП лигашког дела Јелени Митровић из Новосадске ЖКА признанње уручила Наташа Ковачевић. Јелена Митровић је добила награде и за МВП и најбољег стрелца завршног турнира, које јој је уручио Зоран Ковачић Чивија. Комесар Женске кадетске лиге Србије Милан Суботић уручио је захвалницу Црвеној звезди за одличну организацију финалног турнира.