МЕГА АРТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 69:56 (28:21, 16:18, 14:5, 11:12)

Кадеткиње Меге Арт освојиле су титулу шампионки Србије, пошто су у финалу завршног турнира Триглав Женске кадетске лиге Србије у „Тренинг центру Дејан Милојевић“ у Београду биле убедљиве против вршњакиња из Црвене звезде.

Меч је почео прилично изједначено, да би Мега у финишу прве четвртине преузела иницијативу и на први одмор отишла са 28:21.

У истом ритму кренула је и друга деоница. Домаћин турнира је држао једноцифрени вишак, који је у 15. минуту после тројке расположене Поповић износио „плус девет“ – 37:28. Одговорила је Звезда мини серијом 4:0 преко одличне Драгићевић (32:37), али је Мега сачувала предност до полувремена – 44:39.

:Отворила је Поповић трећу четвртину тројком (47:39). Била је Мега неколико пута и надомак прве двоцифрене предности, али су црвено-беле и даље држале прикључак, све до 27. минута и тројке Зарић за 52:41. Није Звезда погађала отворене шутеве, па је два минута касније било великих 58:43.

Још једном је Мега тројком отворила четвртину, овог пута је погодила Брењо, а онда и Поповић, за огромних 63:44. Није Звезда имала решење за игру ривала ни у одбрани ни у нападу, а када је у 34. минуту било 65:45 исход је био јасан. Смањиле су црвено-беле мини серијом 6:0 на 51:65, али нису имале снаге за више. Мега је рутински привела меч крају и заслужено освојила наслов шампиона Србије.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-zkls/triglav-z-kadetska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/aD60VNx5Lmc3Jw

У мечу за треће место Рас је убедљиво победило Кораћ Академију 011 – 80:50.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-zkls/triglav-z-kadetska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/sSPCFyVRZ3ggMw

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је за сјајну организацију турнира ЖКК Меги Арт доделио плакету, коју је комесар такмичења Бранко Алексић уручио Велимиру Михајловићу.

# Најбољи стрелац лигашког дела такмичења, уједно и МВП лигашког дела такмичења је Ангела Ладинек из Раса са укупно 443 поена и индексом корисности 654. Признање и пригодан поклон уручио јој је делегат турнира Братислав Димић.

# Најбоља петорка Триглав Женске кадетске лиге Србије по избору тренера је: Ангела Ладинек (Рас), Валентина Зарић (Мега Арт), Сања Акшам (Црвена звезда), Александра Алексић (Мег Арт) и Наташа Видовић (Рас). Пригодне поклоне уручио им је делегат турнира Бојан Драшкић.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Ангела Ладинек из Раса са укупно 75 поена, односно 25 по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручила јој је некадашња репрезентативка Анђелија Арбутина.

# МВП играчица финалног турнира је Александра Алексић из Меге Арт са укупним индексом корисности 67, односно 22,3 по утакмици. Пехар и пригодан поклон и поклон ваучер на 15.000 динара компаније www.sportskaprodavnica.rs  за производе www.McDavidbalkans.com доделила јој је Анђелија Арбутина.

# Четврто место припало је екипи Кораћ Академија 011, а пехар је уручио Бојан Драшкић.

# Бронзане медаље екипи Рас уручили су Братислав Димић и Бојан Драшкић, а пехар за треће место Бранко Алексић.

# Сребрне медаље екипи Црвене звезде уручили су Анђелија Арбутина и Велимир Михајловић, а пехар за друго место Велимир Михајловић.

# Златне медаље екипи Мега Арт доделили су Анђелија Арбутина и Велимир Михајловић.

# Шампионски пехар кадеткињама Мега Арта уручила је Анђелија Арбутина.