Женска кадетска репрезентације Србије, играчице рођене 2000. године и млађе, отпутовала је данас у Мађарску где ће 8. и 9. јула у граду Секешфехервару одиграти две контролне утакмице против домаће селекције. Биће то прве провере изабраница селектора Милана Дабовића које се припремају за Европско провенство које ће се од 6. до 14. августа одржати у Удинама (Италија).

– На окупу смо нешто више од недељу дана, одржали смо 14 тренинга, а дошло је време за прве мечеве. Оно што је у овом тренутку најважније да су све играчице здраве и да вредно раде. Утакмице су најбоље мерило да видимо колико је до сада урађено и да ли смо на правом путу. Одмеравање снага са вршњакињама из Мађарске ће то најбоље да покаже. Без обзира на све, морам да похвалим сваку од девојака, чији је однос према раду, обавезама и дресу који носе од првог дана припрема на максималном нивоу – истакао је пред одлазак у Мађарску селектор Дабовић.

Селектор Дабовић на двомеч са селекцијом Мађарске повео је следећих 14 кошаркашица: Јелена Митровић, Марта Вуловић, Марија Ристић, Ана Перић, Невена Росић, Николија Јовановић, Јелена Радоњић , Анастасија Опачић, Јелена Цураковић , Маша Јанковић, Сара Вучићевић, Надежда Недељков, Надиа Смаилбеговић и Теодора Поповић.

У Стручном штабу поред селектора Милана Дабовића, биће његови асистенти Недељко Лазић и Јовица Ратковић, као и физиотерапеут Александар Караћ.