ПАРТИЗАН 1953 – РАДИВОЈ КОРАЋ 60:51 (9:9, 9:15, 20:14, 22:13)

Кадеткиње Партизана постале су шампионке Србије! Оне су у финалу завршног турнира Триглав женске кадетске лиге Србије у Београду савладале вршњакиње из Радивоја Кораћа.

Екипа Радивој Кораћа је прво полувреме решила у своју корист резултатом 24:14, али су црно беле у другом полувремену заиграле знатно агресивније и тако се у последњу четвртину ушло са изједначеним резултатом. На крају се испоставило да је екипа Партизана имала више снаге и мирноће у завршници и ако је само три минута пред крај губила. Партизан су до титуле предводиле Нина Самарџић са 23 поена и 8 скокова и Маја Поповић са 13 поена, 6 скокова и 4 асистенције. У другопласираној екипи најистакнутије су биле Јована Боричић са 16 поена и 13 скокова и Марина Давинић са 10 поена и 6 скокова.

 

Екипа Арт Баскета је успела да дође до медаље у својој дебитантској сезони победивши Црвену Звезду резултатом 57:51 (13:10, 16:14, 9:9, 19:18). Девојке у плаво-белој опреми су целим током меча водиле, али се црвено беле ни у једном тренутку нису предале већ контсантно претиле да преокрену. На крају је пресудила одлична одбрана и луцидност екипе Арт Баскет која је на тај начин крунисала врло успешну сезону. Арт Баскет је до медаље предводила Невена Вучковић са 24 поена и 12 скокова, уз велику помоћ Маше Ражнатовић са 14 поена и 5 скокова. Код црвено белих најбоље су биле млада Марија Авлијаш са 15 поена и 6 скокова и капитен Јована Вуловић са 14 поена и 4 асистенције.

НАГРАДЕ

МВП играчица лигашког дела Триглав женске кадетске лиге Србије ја Сара Опачић члан екипе Стара Пазова. Укупно је сакупила 666 индексних поена, односно 30,3 по утакмици. Ова играчица је и најбољи стрелац лигашког дела такмичења са укупно 580 поена, или просечно 26,4 поена по утакмици.

Плакете јој је уручио стручни сарадник КСС за рад са млађим женским селекцијама Зоран Тир. Најбољи стрелац финалног турнира је Невена Вучковић, члан екипе Арт баскет, јер је укупно постигла 58 поена, или просечно 19,3 по утакмици. Невена је и МВП играчица финалног турнира с а укупно 81 индексних поена. Плакете јој је такође уручио Зоран Тир.

Пехар за четврто место кадеткињама Црвене звезде је уручио Немања Ћулафић, представник организатора Арт баскета. Бронзане медаље су уручили Зоран Тир и Немања Ћулафић. Пехар за треће место је уручио Зоран Тир. Сребрне медаље су уручили Марко Путник, представник Триглав осигурања, и Немања Ћулафић. Пехар за друго место је уручио Марко Путник. Златне медаље су уручили Марко Путник и потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић. Шампионски пехар црно-белим кадеткињама је уручио Душан Пројовић.