Репрезентација Србије, играчи рођени 2000. године и млађи, отпутовала је данас у Француску, где ће од 22. до 24. јула у Шаторуу учествовати на веома јаком турниру, главној провери пред старт Европског првенства  које се од 12. до 20. августа одржава у пољском Радому. Поред домаће селекције ривали срспким кадетима биће још вршњаци из Италије и Чешке.

 

Иза нас је 17 дана напорног рада. Најпре смо уводни део прирпема спровели у Темишвару, док смо последњих 10 дана радили у Крагујевцу где смо одиграли две контролне утакмице против сениора Радничког. Атмосфера је одлична, момци максимално испуњавају све обавезе и што је најважније у припремном периоду нема повреда. Турнир у Француској долази у правом тренутку, да видимо у каквој смо форми и где се налазимо у односу на конкуренцију – истакао је Милан Јосић, селектор српских кадета.

 

На турнир у Француку селектор Јосић повео је следећих 13 играча: Марко Пецарски ( Мега Лекс), Богдан Недељковић  ( Мега Лекс), , Ален Смајлагић (Беко Београд), Михајло Стојанов (Беко Београд), Матија Јовановић  (Партизан НИС Београд), Тома Васиљевић (Спортс ворлд Нови Сад ), Стеван Карапанџић (Плеј Краљево ), Зоран Пауновић  (Црвена звезда Телеком) Лазар Васић (Црвена звезда Телеком), Далибор Илић ( Игокеа ), Лазар Живановић ( Шпанија), Филип Петрушев ( Шпанија) и Никола Ивовић (Француска).

 

У Стручном штабу кадетске репрезентације Србије поред селектора Милан Јосића налазе се помоћни тренери Душан Стојков и Зоран Вранеш, као и физиотерапеут Растко Танчић. На турниру у Француској утакмице ће судити и наш арбитар Владимир Весковић.