Мушка кадетска репрезентација Србије, играчи до 16 година старости отпутовала је у француски град Троа, где ће од 24. до 26. јула учествовати на веома јаком међународном турниру. Утакмица против домаће селекција, као и дуели са вршњацима из Литваније и Италије, биће генерална проба изабраницима селектора Ненада Трунића пред почетак Европског првенства које се игра од 6. до 16. августа у Каунсау.

Биће ово сигруно наша најозбиљнија провера. Олдична прилика да видимо колико смо урадили у досадашњем делу припрема, у каквој смо форми и на чему још треба да радимо. Одмерићемо снаге са домаћином Француском и Литванијом, али селекцијом Италије са којом смо у истој групи на Европском првенству – истако је Ненад Трунић, селектор кадетске репрезентације Србије.

Србију ће на турниру у Францсукој представљати следећи играчи: Борис Латиновић (Партизан НИС), Андрија Марјановић (Барселона, Шпанија), Алекса Матић (Мега Лекс), Павле Михаилоски (Флеш, Београд), Милош Новаковић (Партизан НИС), Марко Пецарски (Земун), Филип Петрушев (Лаборал Куча, Шпанија), Борис Ристановић (Шумадија 1991, Крагујевац), Ненад Симић (Асигеко Баскет, Италија), Милош Стајчић (Црвена звезда Телеком), Тадија Тадић (Партизан НИС), Алекса Ускоковић (Црвена звезда Телеком), Вук Вуликић (Земун).

У Стручном штабу кадетске репрезентација Србије поред селектора Ненада Трунића налазе се још помоћни тренери Милош Обреновић и Бојан Салатић, као и физиотерапует Ставан Павићевић. На турниру у Трои правду ће делити и наш судија Иван Стефановић.