Тројком Стефана Пена две секунде пре краја утакмице мушка У16 репрезентација Србије савладала је у другом колу кадетског турнира у италијнском Беневенту селекцију Чешке. Великом борбеношћу и врло добром игром у последњој четвртини, изабраници селектора Марка Ичелића успели су да преокрену резултат и славе после неубедљиве игре већим делом дуела: Србија У16 – Чешка У16 45:42 (8:13, 13:15, 7:8, 17:6).

Селекција Чешке много је боље почела сусрет, веома брзо повела са 11:0 и била у вођству све до 36. минута. Српски кадети направили су доста грешака, лоше шутирали слободна бацања (8-19), били непрецизни у шуту за три поена (1-12), али су ипак далекометним хицем Стефана Пена готово са истеком времена стигли до тријумфа. Пресудила је много боља игра нашег младог тима у одбрани у финишу меча, као и веча жеља и борбеност него што је била у готово три периода игре

– Упркос победи никако не могу да будем задовољан игром и приступом утакмици. Катастрофално смо почели, били деконцетрисани већим делом меча, доста грешили и промашивали. Љут сам на појединце који би требало да изгарају на сваком мечу и боре се за место у тиму на шампионату Европе. У сутрашњем мечу против Италије, битније од резултата биће ми њихов приступ игри и однос према репрезентативном дресу – закључио је Марко Ичелић, селектор мушке У16 селекције Србије.

СРБИЈА У16: Павловић 18, Ковачевић, Вучетић 6, Радовановић,
Даскаловић 5, Лазаревић 7, Ђоковић, Старинчевић 1, Вукан Стојановић, Војислав Стојановић 2, Јовановић, Пено 6, Караџић, Анђелковић.

ЧЕШКА У16: Штејер 2, Пулпан 7, Ханзик 7, Мареш 2, Некас 4, Климек 4, Личеник 2, Рихтер 2, Лецо, Скранц 2, Пурсл 7, Коринек 3.

У трећем колу кадетског турнира у Беневенту У16 репрезентација Србије у суботу од 19:00 часова игра против домаће селекције Италије у борби за прво место.