Са скором од три победе и четири пораза репрезентација Србије завршила је учешће на престижном кадетском турниру у Коњи (Турска). То је на жалост било довољно само за девето место, јер су изабраници селектора Дејана Мијатовића платили цех неискуству и неуиграности. Наш млади тим је у групној фази турнира претрпео 4 готово идентична пораза у неизвесним завршницама иако је био равноправан, ако не и бољи ривал.Међутим, како је турнир одмицао српске кадети су играли све боље и сигурније о чему сведочи уверљив тријумф у борби за девето место против вршњака из Црне Горе: Србија У16 – Црна Гора У16 66:56 (20: 9, 1 4: 21, 1 9: 13, 13:13).

Српски кадети су од самог старта наметнули жељени ритам, успоставили доминацију у скоку и прецизним шутевима Николе Мишковића, Андрије Марјановића и Бориса Латиновићаповели брзо са 10: 2, а 15. минуту и са рекордних 31:17. Финиш првог полувремена припао је ипак селекцији Црне Горе која је нешто бржом игром успела да готово анулира заостатак – 34:30.

Предах је пријао репрезентативцима Србије који су у наставку меча повратили контролу игре, заиграли јаче у одбрани и поново се резултатски одлепили. Филип Петрушев је контролисао ситуацију у оба рекета, а ефикасном Мишковићу, убрзо су се придружили Вук Вуликић и Лазар Николић, тако да су српски кадети током другог полувремена имали константно двоцифрену предност коју су рутински сачували до самог краја – 66:56.

СРБИЈА У16: Кртинић, Мишковић 18, Николић 10, Вуликић 11, Латиновић 5, Марјановић 12, Матић, Ускоковић, Павићевић, Тадић, Симић 2, Петрушев 8.

ЦРНА ГОРА У16: Распоповић, Кљајић, Поповић 5, Вујовић 6, Хајдуковић 1, Дробњак 6, Славковић 22, Симоновић 5, Милошевић 3, Раичковић 5, Кековић 2, Горановић.

Комплетна статистика: Линк >>>