Најбољи српски кадети одиграли су још једну одличну утакмицу на престижном турниру у Сакарији и остварили други тријумф. После селекције Француске на старту такмичења, изабраници селектора Дејана Мијатовића су у оквиру другог кола групе „А“ лако изашли на крај и са вршњацима из Кине. Доминација у скоку, чврста одбрана и много боља игра у првој и последњој четвртини основни су разлози што је наш млади тим стигао до убедљиве победе: Србија У16 – Кина У16 78:56 (19:9,23:22, 15:13, 21:12).

Већ после првих десет минута српски кадети имали су двоцифрену предност (19:9), а највеће заслуге припадају Милошу Глишићу који је у првом периоду постигао десет поена. У наставку меча дошло је да пада у игри нашег младог тима што су репрезентативци Кине искористили да у 14 минуту стигну до изједначења – 24:24. Ипак, до краја првог полувремена Србија је поново дошла до високог вођства (42:31), пре свега тројкама и продорима Стефана Пена.

Предност нашег тима константно је расла у другом полувремену. Селекција Кине имала је доста проблема у нападу, а све теже су успевали да зауставе наше репрезентативце. Глишићу и Пену, веома брзо су се придружили, пре свих разиграни Миладиновић и Стојановић, селектор Мијатовић је указао прилику свим изабраницима, који су рутински привели меч крају и притом се сви уписали у листу стрелаца.

– Прибојавали смо се овог дуела, највише што смо се доста истрошили на мечу против Француске. Међутим, успели смо да распоредимо снаге, пружимо шансу свим играчима и тако задржимо ритам и агресивност. Сви репрезентативци заслужују похвале за приказану борбеност и ангажовање свих 40 минута. Поново су били одлични у одбрани и тако имали контролу и кад нам није ишло у нападу. Ритам овог турнира је паклен, већ сутра нас очекује окршај са селекцијом Летоније која је савладала домаћина Турску што довољно говори о њиховим квалитетима – истакао је Дејан Мијатовић, селектор У16 селекције Србије.

СРБИЈА У16: Пено 13 (7 ск, 5 ас), Николић 6, Маринковић 2, Глишић 18
(5 ск, 4 ас), Спасов 2 (3 ас), Стојановић 11 (5 ск), Јовановић 6 (3 ас), Аничић 2, Радовић 2, Кенић 3 (5 ск), Спасојевић 2, Миладиновић 11 (8 ск).

КИНА У16: Женг 14 (6 ск), З. Чен 2, Јуан 17 (5 ск), Ванг 1, Ја Жао 2, Луо 1, Р. Чен 2, Је Жао, Ву, Фу 12 (9 ск), Ксу 2, Лиу 3.

У оквиру трећег кола групе „А“ турнира у Сакарији, У16 репрезентација Србије у недељу од 14:00 часова игра против селекције Летоније.