Репрезентација Србије, играчи рођени 2000. године и млађи, освојила је прво место  на турниру у француском Шаторуу. У последњем трећем колу, у директном дуелу за трофеј, српски кадети су, после Чешке и Италије, на маестралан начин савладали и домаћу селекцију Француске, што је свакако велико охрабрење пред почетак Европског првенства које је се од 12. до 20. августа одржава у пољском Радому: Француска – Србија 70:79 (12:22, 21:18, 25:23, 16:22).

За разлику од прва два меча кад су изабраници селектора Милана Јосића приказали широк репертоар нападачког арсенала у дуелу са Французима су доказали колико квалитетно могу да одиграју и на својој половини терена. Жестока одбрана донела је предност српским кадетима на почетку меча, али им и омогућила у самој завршници да мирно прведу дуел крају и радују се вредном тријумфу.

Још једном су млади репрезентативци Србије одиграли борбено и колективно. Међутим, поново је доминатна фигура на паркету био сјајни Марко Пецарски. Центар нашег тима обележио је дуел са 38 поена и 13 скокова, а тројке је шутирао завидних 6-4.

 Марко Пецарски проглашен је за најбољег стрелац и МВП-ја турнира у Шаторуу. Поред њега у најбољу петорку уврштен је и Михајло Стојанов.

ФРАНЦУСКА: Ајаи 7, Бури 10, Коупа 10, Маледо 9, Кадри, Леополд 8, Думбија 8, Рандриманџара, Била 2, Досо Џово 14, Клингелшмит, Евтимов 2.

СРБИЈА: Стојанов 6, Васиљевић, Васић, Ивовић, Недељковић 10, Илић 5, Пауновић, Смаилагић 4, Петрушев 11, Живановић 5, Јовановић, Пецарски 38.