Мушка кадетска репрезентација Србије поражена је у другом колу међунарондом турниру у Зрењанину. Изабраници селектора Марка Ичелића, нису успели да направе велики преокрет против селекције Грчке, надохнаде заостатак од 18 поена почетком треће четвртине, иако су у неколико наврата били у прилици да ухвате резултатски прикључак: Србија У16 – Грчка У16 53:67 (7:13, 15:25, 18:13, 12:16).

Репрезентативци Србије нису имали добро шутерско вече у Зрењанину. Податак да су слободна бацања шутирали 17-30, а за три поена били успешни само два пута из 23 покушаја сасвим довољно говори. Зато не треба да чуди што је селекција Грчке имала почетком другог полувремена рекордних 18 поена предности. Борбеност и вољни моменат никад није недостајао најбољим српским кадетима. Успели су у последњем периоду да се приближе на 52:49, али су Радовановић и Страничевић били непрецизни са линије слободних бацања и прустили прилику да донесе изједначење или прелазак у вођство. У самом финишу Грци су ипак имали више концентрације и мирноће и сасвим заслужено стигли до победе.

– Са оваквим процентом шута, веома је тешко победити било коју селекцију у Европи. Можда је пораз дошао у прави час, јер смо били у серији победа и ова утакмица може да буде знак да имамо још доста посла до почетка Европског пренства. Оно што ме ипак радује је борбеност која ни овога пута није изостала. Имали смо чак 40 скокова, од чега половину у нападу. Међутим због силних промашаја, то нисмо умели да материјализујемо у чему је кључни разлог пораза – истакао је Марко Ичелић, селектор У16 репрезентације Србије.

СРБИЈА У16: Павловић 12, Ковачевић, Вучетић 5, Радовановић 7, Даскаловић 2, Лазаревић 7, Ђоковић, Старинчевић, Ву. Стојановић 2, Јовановић 12, Пено 6, Радовић, Караџић, Анђелковић.

ГРЧКА У16: Андраидис 5, Зорзос 6, Котас 13, Митоглу 1, Билис, Оикономополус 5, Папагианис 6, Толипоилос 11, Стаматис 8, Цикогас 5, Царалампопулос 7.

У трећем колу међународног кадетског турнира у Зрењанину репрезентација Србије у недељу од 20:30 часова игра против селекције Русије која је данас поражена од Украјине 87:67.