После повратка са турнира у Карловим Варима који су освојиле, наше најбоље кошаркашице добиле су дводневни предах, а од преподневног тренинга у среду 31. маја враћају се у уобичајени режим.

Селектор женске сениорске репрезентације Стева Караџић износи утиске из Чешке.

– Овај турнир је био идеална провера шта смо урадили до сада, јер су противници према квалитету били сдекватни за овај део припрема. Искористио сам те три провере у Карловим Варима да дам шансу свим играчицама, поред утисака са тренинга видим како изгледају и на терену, на утакмици… Генерално, задовољан сам залагањем и пожртвовањем које су девојке приказале…  Када је реч о самој игри, показали смо неке добре и неке ствари које треба да поправимо, како у одбрани тако и у нападу. У овом тренутку, одбрана боље функционише него напад. Ипак, с обзиром на период који је пред нама, мислим да ће напад бити све бољи јер у досадашњем делу припрема, генерално, још нисмо много радили на шуту пошто смо тек дведесетак дана на окупу.

Здравствени билтен…

– Соња Петровић је у Чешкој доживела лакшу повреду, па ће у наредна два-три дана радити према посебном режиму и не би требало да буде проблема. Ана Дабовић би током недеље требало да појачава интензитет тренинга и, ако буде све у реду, од понедељка би могла да тренира нормално, са екипом.

Србија наставља припреме за Европско првенство 2017. (16-25. јун) у Београду, где ће 8, 9. и 11. јуна одиграти три припремне утакмице са репрезентацијом Јапана. Ова три меча ће, уједно, бити и финални тестови за ЕП, које почиње 16. јуна.