После сјајне сезоне 2016. године, и ове године караван Рода 3×3 државног првенства креће кроз Србији у потрази за шампионима. Наши најбољи баскеташи бориће се за наслов првака Србије и нема сумње да нас током лета на централним трговима наших већих и мањих градова очекује квалитетан улични баскет, пошто је познато да наша земља на светској 3×3 сцени заузима прво место и да су српски баскеташи тренутно водећи на ФИБА листи…

Караван стартује у суботу, 13. маја на 3×3 турниру у Крагујевцу, затим следе турнири у Сремској Митровици, Ужицу, Београду, Свилајнцу, Чачку, Новом Саду, Алексинцу, Параћину, Краљеву, Нишу, Зрењанину и Чајетини. Последња станица је Београд, где ће се 19. августа одиграти финале Рода 3×3 првенства Србије.

Поред одличне организације турнира, ове године на централним градским трговима спонзори првенства трговински ланац „Рода“, компанија „Триглав осигурање“ и „Бустер“, припремили су за грађане разне занимљиве садржаје и изненађења.

Крагујевац 3×3, који је на програму у суботу 13. маја, представља већ традиционалан и један од најквалитетнијих турнира у склопу 3×3 Рода државног првенства Србије, увек се одржава другог викенда у мају и готово увек је отварао 3×3 сезону. Ове године, то ће бити седмо издање, од када је још 2011. године установљен као професионални ФИБА баскет турнир.

На турниру у Крагујевцу 13. маја ће се такмичити сениори, а 14. мај ће бити резервисан за такмичење средњошколаца и такмичење млађих категорија, а као гости, у сарадњи са „Ротар Ацт клубом“ и „Компанијом Вуловић“, очекује се долазак деце без родитеља. Када је професионално такмичење у питању, учествују најбоље екипе из Србије. На терен ће 3х3 Нови Сад Ал Вахда, најбоља баскет екипа на свету који предводи Душан Домовић Булут, затим 3×3 Земун (екс Мастер тим), 3×3 Олимп Београд , 3×3 Епикс Нови Сад коју предводи Стефан Стојачић, као и неколико екипа из Крагујевца. Треба истаћи да ће турнир бити и интернационални, јер у Крагујевац долазе две најбоље екипа из БиХ, једна црногорска и шампиони Македоније.

Као и сваке године локација за одржавање је Велики Парк, где ће бити постављена целокупна 3×3 професионална опрема, монтажне трибине, као и много других забавних садржаја за публику и учеснике.

Финалисти Крагујевца остварују директан пролаз на велико Финале Србије, али и на 3×3 Србија куп, који је нови формат турнира од ове године (16 екипа са специјалном позивницом).

 

Наградни фонд турнира у Крагујевцу

  1. место – 70.000 динара + 15.000 динара ваучер специјализована 3X3 опрема + спортска опрема КСС.
  2. место – 20.000 динара + 10.000 динара ваучер специјализована 3X3 опрема + спортска опрема КСС.
  3. место – 6.000 динара ваучер специјализована 3X3 опрема + спортска опрема КСС (меч за треће место се не игра, 3×3 планет програм одређује).

За прве три екипе предвиђене су медаље, као и пехар за победничку екипу.

Пријаве и инфо:

Ненад Танасијевић – 060/0800- 444

Немања Стојановић – 060/3477-774