Протеклог викенда, на теренима Градског парка у Лазаревцу први пут је одржан сениорски турнир у баскету„3х3 Лазаревац“ у оквиру Рода 3х3 првенства Србије.

У сениорској конкуренцији је учествовало 15 екипа, а најбоља међу њима била је екипа Батајнице, која је у финалу резултатом 18:13 победила екипу Копакабана и тако изборила пласман на велико финале Србије. Треће место освојила је екипа Екстра ауто & Зукић.

Кошаркашки клуб Трепча, под покровитељством “Привременог органа општине Косовска Митровица“, 21. и 22. јуна је први пут имао прилику да угости 3×3 караван на кошаркашком терену техничке школе „Михаило Петровић Алас“ . У неизвесном финалу турнира „3×3 Косовска Митровица 2017“, београдска екипа Батајница однела је победу над екипом Лепосавића. Треће место је освојила екипа Кафе Кафе…

Турнир „3×3 Косовска Митровица 2017“ обележила је велика заинтересованост публике, која је имала прилику да гледа веома неизвесне утакмице полуфинала и самог финала. На турниру је учешће узело 12 екипа. Најбољи појединац турнира – МВП био је Немања Жигон из екипе Батајница, који је изабран гласовима организатора, судија и капетина екипа које су ушле у полуфинале. Екипа Батајнице освојила је 40.000, док је Лепосавић освојио 10.000 динара, а обе екипе и трећеласирани тим Кафе Кафе добили су и робне награде КСС.