Репрезентација Србије, играчи до 16 година старости, имала је веома лош старт на Европском првенству које се одржава у Каунасу (Литванија). Изабраници селектора Ненада Трунића у оквиру првог кола групе „Ц“ убедљиво су поражени од селекције Босне и Херцегоцвине. Српски кадети били су равноправни до половине треће деонице кад је ривал серијом 14:0 преломио меч и трасирао пут према тријумфу: Србија – БИХ 56:76 (21:18, 14:23, 9:20, 12:15).

На самом старту сусрета боље се снашла селекција Босне и Херцеговине која је повеле са 0:5. Прве поене за Србију постигао је Милош Новаковић иза линије 6,75 у трећем минуту, после чега су се разиграли капитен Алекса Матић и Андрија Марјановић тако да је убрзо дошло до резултатског преокрета – 16:11. Ривал је узвратио на почетку другог периода кад се ефикасном Џанану Муси (11 поена у првој четвртини), придружио Његош Сикираш – 23:26. Последњи пут у првом делу игре спрпски кадети су водили у 14. минуту – 31:30, али онда је уследио дуг период без постигнутих поена и серија БИХ од 9:0. Ипак у финишу друге четвртине Матић и Латиновић су ипак успели да смање на 35:41.

На загревању између два полувремена, поломњена је табла, што је проузроковало пуазу у трајању од скоро 45 минута као и обострано нервозну игру са пуно грешака у наставку дуела. Селекција Босне је прва дошла до жељеног ритма и фуриозном серијом 14:0 дошла до кључне предности на истеку 30. минута – 44:61. Дуел је после тога био практично решен, иако се до краја сусрета водила равноправна борба у у којој наш млади тим није успео да поправи утисак и смањи заостак – 56:76.

–  Противник нас је надиграо, надвисио у свим елементима игре и заслужено стигао до победе.  Имали смо прикључак у првих 20 минута игре јер нас је служио шут из игре. Међутим, у  наставку смо изгубили контролу скока, што је селекција Босне и Херцеговине искористила и стекла недостижну предност. У следећм мечу против селекције Финске морамо показати пуно више жеље, играти боље и организованије како би стигли до првих бодова на шампионату – истакао је Ненад Трунић, селектор кадетске репрезентације Србије.

СРБИЈА: Ускоковић 4, Ковачевић, Тадић, Вуликић 2, Латиновић 8, Марјановић 12, Матић 13, Новаковић 3, Петрушев 6, Михајлоски 4, Стајчић 2, Пецарски 2.

БИХ: Даковић, Аликадић 6, Мутић, Јанковић 4, Барукчија 8, Коцић 6, Сикараш 9, Черкезовић 4, Чампара 5, Муса 27, Овчина 4, Мирковић 3.

У оквиру другог кола групе „Ц“ Европског првенства у Каунасу, кадетска репрезенатција Србије у петак од 16:45 часова игра против селекције Финске.