Женску У20 репрезентацију Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, очекује сутра (15:45) можда и најважнији меч на Европском првенству које се одржава у Клатову (Чешка). Изабранице селектора Милоша Павловића састају се са селекцијом Литваније у оквиру 1/8 финале. У групној фази шампионата наш млади тим је савладао селекције Летоније и Португалије, док је једини пораз претрпео од снажне Шпаније, једног од претендената за највиши пласман, што је било довољно за друго место у групи “А” и само условно речено нешто лакшег ривала на старту нокаут фазе.

Остварили смо наш први циљ. План је био да у осмину финала пођемо са једне од прве две позиције. Није било уоште лако, баш као што смо и најављивали. Дуго смо ломили отпор Летоније у премијерној утакмици, против Португалије губили 15 разлике, али смо успели да дођемо до победа. Против Шпаније смо одиграли коректну уткамицу, у једном тренутку имали велики пад, али смо и на том сусрету успели да вратимо контролу и добро финиширамо Генерално, добро је, али верујем да девојке могу још боље у наставку шампионата – оцена је Милоша Павловића.

Србију у осмини финала чека дуел са селекцијом Литваније:

– Нема лаког противника на овом шампионату. Готово све утакмице су тврде, игра се на мали резултат. Селекција Литваније није наиван ривал, игра брзо, узда се у шут и ако их крене могу да буду веома опасне. Ипак, верујем у наш тим, у нашу победу. Морамо да будемо агресивни од самог почетка, да наметнемо наш ритам, никако да дозволимо противнику да као Португалке поведу са 15 поена предности. Ако девојке одиграју како знају и умеју, пласман у четвртфинале је реалан, а после тога је већ све могуће – закључио је Милош Павловић, селектор женске У20 репрезентације Србије.

 

ПАРОВИ 1/8 ФИНАЛА

Холандија – Пољска (13:00)

Русија – Немачка (13:30)

Белгија – Летонија (15:15)

СРБИЈА – Литванија (15;45)

Чешка – Италија (18:00)

Мађарска – Португалија (18:00)

Француска – Шведска (20:15)

Шпанија – Белорусија (20:15)