Компанија Агрожив А.Д. Житиште постала је генерални спонзор Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и велики спонзор Кошаркашког савеза Србије. Једногодишња сарадња је озваничена после потписивања уговора у Кући кошарке између Дејана Томашевића, потпредседника КСС задуженог за такмичење и Предрага Амижића, генералног директора Агрожива. Предраг Бојић, директор КЛС, уручио је затим господину Амижићу дрес домаће лиге, која се од данас званично зове Агрожив Кошаркашка лига Србије.

– Испунили смо дато обећање, Кошаркашка лига Србије добила је генералног спонзора. Иако је уговор потписан на годину дана, верујем да ће наша сарадња бити продужена и да ће трајати много дуже. Ово је само први корак према зацртаном циљу да нам лига буде што јача – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичење.

Задовољство потписаним уговором није крио ни Предраг Бојић, директор Агрожив Кошаркашке лиге Србије.
– Дугујемо велику захвалност реномираној компанији Агрожив која је нашла интерес да улаже у нашу кошарку. Уверен сам да ће сарадња бити на обострану корист. Некада је била част помагати кошарку, док је данас веома мало компанија које спремне да улажу у било који спорт. Зато Агрожив заслужује свако поштовање. Ово спонзорство веома брзо имаће позитиван утицај на многе клубове широм Србије.

Предраг Амижић, генерални директор Агрожива оценио је да је потписивање спонзорског уговора са Кошаркашком лигом Србије круна успешне пословне године компаније на чијем је челу.

– Лидери смо у производњи и преради живинског меса, иако тако није било на почетку године. Направили смо бренд од наше компаније. Зато је сасвим логично да сарађујемо са кошаркашком организацијом која се деценијама може похвалити великим успесима. Гаранција да ће ова сарадња бити успешна су и водећи људи Кошаркашког савеза Србије које краси огромна енергија и жеља за радом. Такав је и менаџмент наше компаније. Заједно ћемо бити још јачи на путу успеха – закључио је господин Амижић.