Потпредседник КСС, задужен за мушку кошарку Игор Ракочевић и директор мушких репрезентативних селекција Владимир Кузамановић, одржали су у Кући кошарке конференцију за медије. У центру пажње биле су предстојеће активности млађих репрезентативних селекција.

Наш главни задатак је био да изаберемо селекторе млађих репрезентативних категорија. У том послу за који нисмо имали превише времена, имали смо велику помоћ наших претходника Дејана Бодироге и Драгана Тарлаћа. Они су нам дали смернице и предочили виђење ствари. Такође добили смо вредне савете и од селектора Александра Ђорђевића. Обављен је разговор са свим изабраним селекторима, а уз присуство селектора Ђорђевића, договорено је да све селекције имају исту стратегију и фолозофију игре. Планирамо да следеће године, у зависности која селекција буде најперспективнија и постигне највећи успех, учинимо све да будемо организатори Европског или Светског првенства. Учинићемо све, да што више наших селекција пошаљемо у САД, где би играли против њихових колеџа, што раније се упознали са стилом и начином игре који је најбољи на свету – истакао је Игор Ракочевић.

Владимир Кузмановић се осврнуо на проблеме са терминима такмичења и прераним одласком младих играча у иностранство:

Због календара такмичњења, припреме универзитетске и младе репрезентације неће почети 1. јуна, већ десет дана касније. Тренери неће имати на располагању најбоље играче и заиста их треба ослободити императива успеха. Што се тиче кадетске селекције која је играла на турниру у Травнику, она није играла у најјачем саставу, јер имамо чак 11 репрезентативаца који играју у иностранству. На то посебно морамо да обратимо пажњу, јер млади играчи све драстичније напуштају земљу. Немамо начина да их спречимо, не постоји административна забрана, али заиста морам да апелујем на њихове родитеље, менторе и менаџере да покушају да утичу на њих да се то промени – закључио је Владимир Кузмановић.