У Кући кошарке одржана је конференција за медије поводом великог успеха репрезентације Србије и освајања сребрне медаље на Светском првенству у баскету „3 на 3“ које је прошлог викнеда одржано у Москви. Новинарима су се обратили срербрни српски баскеташи Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Марко Ждеро, као и Драган Тарлаћ, диркетор мушких репрезентативних селекција КСС.

– Кошаркашки савез Србије је преузео обавезу да буде носилац развоја баскета „3 на 3“ у нашој земљи, тако да овај спорт већ у блиској будућности буде што масовнији и на што већем професионалном ниову. Ови момци су пре две године били прваци света на шампионату у Атини, а сада су у Москви освојили сребрну медаљу, што јасно говори о њиховом квалитету и континуитету успеха – истакао је Драган Тарлаћ.

Дејан Мајсторовић је свој деби на великим такмичењима крунисао одличном игром и сребрном медаљом:

– Били смо у први мах разочарани поразом у финалу, али кад су се слегли утисци схватили смо да смо ипак постигли велики успех. Шампионат у Москви је био на високом нивоу, сјајно организован, са пуно одличних екипа. Бити други у таквој конкуренцији није мала ствар.

Марко Ждеро је после СП у Москви избио на друго место ФИБА ранг листе у баскету „3 на 3“:

– Знали смо да ће бити тешко, али смо веровали да можемо до доброг пласмана. Екипе су све квалитетније, доста организованије него раније. За нас је то још вечи мотив за следеће изазове, а пре свега за квалификације у Летонији и предстојеће Европско првенство у Румунији.

Марко Савић сматра да је после још једног успеха баскета „3 на 3“ овај спорт у Србији добио још више на популаризацији и медијској пажњи:

– Сатисфакција за пораз у финалу је свакако чињеница да наш спорт све више добија на тежини, да ће напредовати у будућности, што гарантује појаву нових играча и свакако још више успеха на међународној сцени.

Без обзира што није одбањена титула из Атине, лидер нашег тима Душан Домовић Булут поносан је пре свега на игру коју је Србија презентовали у престоници Русије.

– Били смо далеко најефикаснији тим на шампионату. Играли најатрактивније, јер се у потезима дана увек нашао неко од наших играча. Нисмо одустајали ниједног тренутка од наше игре без обзира на резултат – нагласио је Домовић-Булут, по завршпетку шампионата у Москви поново први на ранг листи ФИБА и најавио почетак квалификационих турнира шапионата Србије у сениорској и јуниорској конкуренцији у организацији КСС.