Предстојећи викенд обележиће сада већ традиционални, „Ачибадем Трофеј Београда 2014“ који се одржава трећу годину заредом у нашем главном граду. Поред репрезентације Србије, на београдском турниру учествоваће још и селекције Аргентине, Турске и Порторика које су такође у пуном јеку припрема за предстојећи Светски Куп који ће се од 30. септембра до 14. августа одржати у Шпанији. Тим поводом у „Комбанк Арени“ која ће бити поприште овог спектакла, одржана је конференција за медије на којој су говорили Александар Ђорђевић, селектор наших најбољи кошаркаша, као и репрезентативци Мирослав Радуљица и Стефан Марковић.

– Предстојеће две утакмице које ћемо одиграти у Београду без обзира на форму долазе у правом тренутку. Момци су до сада приказали изванредан однос према раду, беспрекорно се понашали и заиста нисмо имали ниједан проблем. На претходна два турнира могле су да се виде само назнаке неких ствари које можемо да урадимо. Нама су потребне утакмице са што јачим противницима, јер то је једини начин да напредујемо и идемо напред. Само тако потпуно спремни можемо да дочекамо почетак Светског првенства. Очекује нас сусрет са селекцијом Аргентине чији играчи имају посебан однос према дресу који носе. Имају наглашен патриотизам у свим спортовима, а посебно кад је кошарка у питању. Биће ми част да водим екипу против екипу таквог противника – истакао је Александар Ђорђевић.

Селектор наше репрезентације осврнуо се и на повреде које муче Милоша Теодосића, капитена Ненада Крстића и Немању Недовића:

– Тео је јуче први пут после повреде скочног зглоба био на терену, одрадио само један мали део тренинга. Надамо се да ће бити спреман за меч против Новог Зеланда у Вршцу, кад ће бити пуно јасније колико је спреман. Крстић је у тренажном процесу, синоћ је одрадио тренинг са екипом, али још увек није у потпуности спреман. Биће у екипи на београдском турниру и било би добро да одигра бар неки минут. Што се тиче Немање Недовића ту је велики знак питања. Његова повреда је јако деликатна и тек после детаљних прегледа биће јасније да ли можемо да рачунамо на њега – закључио је Александар Ђорђевић и нагласио да се екипи прикључио плејмејкер Милош Милисављевић.

– Турнир је сјајна прилика да покажемо оно што радимо на тренинзима, проверу ствари које смо поставили као и да се на најбољи могући начин представимо београдској публици. Противници су атрактивни и квалитетни, тако да сам уверен да ће сви уживати у спектаклу – истакао је Мирослав Радуљица.

– Заиста смо квалитетно радили у досадашњем делу припреме што се могло видети на претходна два турнира на којима смо учествовали. Очекујем да играмо све боље, а да врхунац форме буде на Светском првенству. Турнир у Београд биће прилика да се поједини повређени играчи полако врате у тим. У сваком случају позивам публику да дође у што већем броју и ужива у доброј кошарци – поручио је Стефан Марковић.

АЧИБАДЕМ ТРОФЕЈ БЕОГРАДА 2014

16. август:
Турска – Порторико (18:00)
Србија – Аргентина (20:30)

17. август:
Меч за треће место (18:00)
Финале (20:30)

Улазнице за турнир „Ачибадем Трофеј Београда 2014“ се могу купити на свим продајним местима Евентима. Цена карата за горњи ниво су 200, а за оба дана турнира 300 динара. За доњи део „Комбанк Арене“ улазнице ће коштати 400 за један, а 600 динара за оба дана турнира.

посетите страницу посвећену
„Ачибадем Трофеју Београда 2014“ >>>