Репрезентација Србије у уторак (20:30) у дворани “Пионир” игра одлучујућу утакмицу за пласман на Европско првенство у Словенији 2013. године. Наши најбољи кошаркаши у оквиру десетог кола групе “А” дочекују селекцију Израела и имају само један избор – победу. Селектор Душан Ивковић на конференцији за медије уверава да упркос поразу у Талину у екипи влада оптимизам и да су сви свесни колика је важност и одговорност пред меч одлуке.

– Одиграли смо у Естонији најслабију утакмицу у досадашњем току квалификација. Наша одбрана је била веома лоша, о чему сведочи 88 примљених поена, као и проценти шута ривала за два и три поена.Остало је мало времена, морамо да извучемо поуке, не само из Талина него са свих претходних утакмица.

Селектор Ивковић каже да никад пре утакмице не размишља о разлици са којом ће се остварити победа, већ да тим у датом тренутку одигра најбоље што може:

– Припремемо се само са једним циљем, да победимо Израел. Потребно је да будемо ментално спремни, остваримо тријумф и испунимо основни циљ, пласман на Европско првенство. Играчима није лако, погођени су због ситуације у којој се налазимо. Израел игра веома добру кошарку, посебно су опасни у транзицији, добро трче, на тај начин су нам у Тел Авиву убацили 26 поена. Главни креатори такве игре су Тијус, Охајон и Каспи. Морамо их зауставити, такође пронаћи баланс у нашој нападачкој игри, направити добру селекцију шута.

Репрезентација Србије ће највероватније у мечу одлуке против Израела, наступити у истом саставу као и у Талину против Естоније:

– Кешељ и Паунић су били на терапијама и мали су изгледи да ће бити спремни за сутрашњи меч. Милош Тедосић је због повреде скочног зглоба само лакше тренирао, али ће бити у саставу – закључио је селектор Ивковић.