У Прес центру Комбанк Арене одржана је конференција за штампу на којој је најављена спектакуларна пријатељска утакмица репрезентације Србије против селекције Француске (12. август, 20:30 часова), као и предстојећи традиционални „Ачибадем Трофеј Београда“ (15. и 16. август) на коме ће поред наших најбољих кошаркаша учествовати још Русија, Кина и Венецуела. Биће то веома важне провере српских кошаркаша у склопу припрема за Европско првеснтво које је на програму од 5. до 20. септембра. Бројним представницима медија обратили су селектор Србије Александар Ђорђевић и репрезентативац Богдан Богдановић. Селектор наших најбољих кошаркаша најпре је анализирао претходне две утакмице одигране у Нансију и Лиону:

После три недеље рада вратили смо се у Београд. Прошли смо припреме у Крањској Гори, па турнир у Француској, који уопште није био лак, јер смо са идеалне температуре за рад дошли у градове, где је у халама било више од 40 степени и то није баш било добро за играче, јер није била могућа брза адаптација. Услед тога се десила и незгода са Богдановићем који је дехидрирао услед огормне врућине у дворани. Најачи утисак на утакмици са Француском била је њихов жеља да нас победе. Зато су Паркер, Дијао, Батум и Гобер играли 25 и више минута. Ми смо одиграли утакмицу са малом минутажом за Бјелицу, без лакше повређених Теодосића, Ерцега и Милосављевића који су били у Београду. Против Руса смо одиграли далеко боље, са више жеље и енергије. Било је то већим делом меча наша кошарка – истакао је Ђорђевић и нагласио да су капитен Теодосић и Ерцег почели да тренирају, а да ће Милосављевић за који дан бити у пуном погону.

О спектаклу и новом сусрету са Французима, овога пута у Комбанк Арени, селектор Србије је рекао:

Ово је први сусрет репрезентације са београдском, српском публиком после Светског првенства у Шпанији. Очекује нас озбиљан задатак и идемо и у ову утакмицу као и у сваку – са идејом да победимо. Французи чини ми се имају ника јачи састав. У њиховом табору је слављенички амбијент, јер отворено иду на златну медаљу, сви су се прикључили, сви играју на завидном нивоу и већ сада су у завидној форми за Еуробаскет. То за нас може да буде само још већи подстрек и мотив да им се супротставимо – закључио је селектор Србије Александар Ђорђевић.

Богдан Богдановић, позвао је публику да у што већем броју дође у Комбанк Арену:

Сви смо срећни што смо после више од 20 дана поново у Београду. Долази нам велики противник и част нам је што можемо да га угостимо. Надам се да ће нам бити лакше него у Нансију, јер ћемо играти на нашем тенерну, пред домаћом публиком, коју позивам да дође да нас подржи, али да види колико смо урадили у досдашњем делу припрема – поручио је Богдан Богдановић.

Карте за утакмицу Србија – Француска могу се купити на свим продајним местима Евентима, укључујући и благајну Комбанк арене по ценама од 200, 400 и 600 динара. У продаји је и пакет улазница за „Ачибадем трофеј Београда 2015“, који важи за све четири утакмице турнира (15. и 16. августа), по ценама од 300, 600 и 1.000 динара. Првог дана турнира састају се Србија – Кина (20:30) и Русија – Венецуела (18:00), док ће се у недељу играти утакмице за пласман. Подршка особама са цистичном фиброзом Србије Кошаркашки савез Србије поклања велику пажњу друштвено одговорним акцијама. Зато ће се наши најбољи кошаркаши на утакмици против селекције Француске и током турнира “Ачибадем Трофеја Београд 2015” укључити у сталну акцију Удружења за помоћ и подршку особама са цистичном фиброзом – ЦФ Србија у упознавању јавности са цистичном фиброзом. Ово је ретка, генетски условљена, мултисистемска, прогресивна и неизлечива болест. Цистичну фиброзу изазива дефектан-мутиран ген, који утиче на отежано функционисање плућа, панкреаса, органа за варење, јетре, полних и других органа. У Србији према подацима којима располаже Удружење ЦФ Србија, има око 200 пацијената оболелих од цистичне фиброзе. Трофеј победника Евробаскета у Београду Победнички трофеј Евробаскета стиже у Београд и биће изложен на утакмици Србија – Француска у „Комбанк Арени“. Велелепни трофеј биће изложен пре почетка дуела у холу севрне трибине, док ће за време утакмици бити непосредно поред терена. Истовремено биће одржана и пригодна изложба поводом 80 година од првог Европског првенства. Сви навијачи моћиће да виде и фотографишу се поред чувеног трофеја, направљеног од злата и сребра, тешког 18 килограма и украшеног са 24 драгуља.