После званично најуспешније 3х3 сезоне у нашој земљи, Кошаркашки савез Србије објављује конкурс за пријаву за организацију 3х3 такмичења у 2018. години!

Историjском успеху који смо остварили прошле године највише су допринели бројни турнири које смо организовали и сви локални организатори. Већ сада, бројне организације и локалне средине заинтересоване су за учешће у неком од званичних формата 3х3 такмичења, па је ово права прилика да се пријавите.

Образац за организацију 3X3 турнира 2018 можете преузети овде

Образац за кандидатуру за организацију баскет турнира у 2018.

Конкурс траје до 10. марта 2018. године, а после овог датума КСС ће, на основу пристиглих пријава, у року од 15 радних дана објавити комплетан систем и календар такмичења за 2018. годину.

У наредом периоду, до краја фебруара, по регионалним савезима биће одржане презентације на тему укључивања локалних организатора у организацију 3х3 турнира, на којима ћете бити у прилици да добијете много детаљније информације.

Попуњене пријаве слати на маил: 3×3@kss.rs  и 3x3serbia@gmail.com .

За територију Војводине, поред пријаве на поменуте мејлове, обавезно послати пријаву и на ksv@eunet.rs .

Организатор се може кандидовати за један од препознатљивих формата 3×3 такмичења: Првенство Србије (квалификациони турнир А, Б, Ц категорије и финале Србије) , 3×3 Србија Куп, самостални турнир… Више информација можете видети у документу „категоризација 3×3 турнира“ који можете добити од координатора. Приликом попуњавања формулара не треба да се опетрећујете прецизношћу и тачним финансијским детаљима, важна је јасна намера и озбиљност локалног организатора да може да изнесе организацију. Ово је само први корак у добијању организације једног турнира. Одмах по завршетку конкурса контактираће вас кординатор 3×3 за извршење наредних корака. Уколико добијете организацију неког баскет турнира, са Кошаркашким савезом Србије потписујете уговор или добијате потврду о организацији турнира са којим можете аплицирати за финансијска средства код локалне самоуправе и спонзора.

За сва питања и више информација: координатор КСС за 3×3 баскет Ненад Танасијевић +381-60-0800-444 или на: 3×3@kss.rs.