Репрезентативке Србије оставриле су трећу узастопну победу у припремном периоду за Европско првенство у Француској. Изабранице селекторке Марине Маљковић савладале су у новобеоградској Хали спортова селекцију Шведске у утакмици коју је обележила нервозна игра са доста грешака на обе стране. Одлучујућу предност наш тим, предвођен Јеленом Миловановић и Тамаром Радочај, остварио је средином трећег периода кад је фуриозном игром за само неколико минута направио серију 16:2 и стекао капиталну предност 55:39 коју је рутински сачувао до краја меча: Србија Шведска 76:65 (19:21, 14:11, 26 :14, 17:19) .

И овај дуел селекторка Марина Маљковић искористила је да пружи шансу свим играчицама и испроба бројне тактичке варијанте. Капитен Милица Дабовић и остале репрезентативке најавиле су огромне могућности у појединим деловима утакмице, али такође и да има још доста детаља на којима треба радити у преосталом делу припремног периода. Оно што свакако може да радује и храбри је велика агресивност и огромна борбеност која није изостала ни једног тренутка у дуелу са врло добром селекцијом Шведске.

– У принципу нисам превише задовољна нашим издањем. Много смо лошије одиграли него на припремним мечевима у Крањској Гори против Словачке и Белгије. Било је доста осцилација, успона и падова, за шта донекле постоје и оправдани разлози. Играли смо пред домаћом публиком, због чега је било мало нервозе, било је такође доста измена, јер сам хтела да пружим прилику свакој од играчица. У појединим моментима било је и добре игре, али да би се остварио жељени резултат, потребно је да се 40 минута игра добро у континуитету. Очекујем да ћемо се већ сутра у новом дуелу са Шведском представити у много бољем издању без обзира ко буде у саставу – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

СРБИЈА: М. Дабовић 10, А. Дабовић 8, Миловановић 18 (10 ск, 3 ол), Крњић, Рад 6, Радочај 8
(8 ас, 4 ск), Бутулија, Ајановић 7, Поповић, Чађо 6, Јовановић 3, Кнежевић, Матић 5, Вулић 5.

ШВЕДСКА: Ајла, Аса, Ф. Елдебринк 10, Калман, Кад. Андерсон 9, Е. Елдебринк 12, Егнели 10, Сталвант, Бартолд, Идерстром 11,
Халварсон 10, Кат. Андерсон 3.

Репрезентативке Србије ће у недељу од 18:00 часова у дворани „Визура“ у Земуну одиграти још једну контролну утакмицу против Селекције Шведске која је ће за разлику од данашњег дуела бити затворена за јавност.