У последњој провери пред почетак Европског првенства које ће се од 17. до 27. јула одржати у Матосињосу (Португалија) женска јуниорска репрезентација Србије одиграла је други контролни меч у Бањи Ковиљачи против селекције Француске. Изабранице селектора Зорана Тира одиграле су боље него у првом мечу против истог ривала, али су овога пута поклекле у продужетку: Србија У18 – Француска У18 69:73 (20:15, 19:11, 7:24, 19:15, 4:8).

– Одиграли смо много боље него у првом мечу. Поготово је прво полувреме било за пример, када смо контролисали утакмицу и стекли 15 поена разлике. Трећа четвртина је подсетила на први меч, понестало нам је агресивности и интензитета. Француска је доста лако стигла наше вођство пре свега нашом лошом игром. Успели смо да се вратимо у последњој четвртини, имали смо три разлике 14 секунди пре краја, али смо допустили чист шут за продужетак. Код појединих играчица недостаје довољно самопоуздања, а када је тако онда немамо довољно агресивности. Француска је добра екипа, кандидат су за медаљу, а ми смо показали да можемо да будемо равноправни. Недостајале су нам Војиновић и Црвендакић, која ће нам се прикључити, тако да су нам недостајале и измене којима би подигли агресивност. Верујем да ће бити другачија прича на Европском првенству – истакао је Зоран Тир, селектор женске У18 репрезентације Србије.

Женска јуниорска селекција путује на шампионат у Португлију уторак 15. јула, а први меч игра против Литваније у четвртак 17. јула.

СРБИЈА У18: Катанић 14, Спасојевић 4, Шубашић 10, Подунавац, Цукић 2, Вељковић, Богићевић 12, Стевановић 3, Арсенић 7, Ногић 5, Јокић 12, Репац.

ФРАНЦУСКА У18: Макосо 3, Лимо 13, Жерар, Милати 3, Драбесо 16, Блатри 9, Бакабадио 6, Комбо, Сирги 6, Моесни, Клане 16, Јасекодунми 1.