Женска јуниорска репрезентације Србије (играчице до 19 година) савладала је у контролном мечу у Новом Бечеју селекцију Јапана. Иако су у другој четвртини биле у заостатку од 17 поена, изабранице селектора Зорана Ковачића успеле су у наставку меча да великим пожртвовањем и много бољом одбраном преокрену резултат и стигну до минималног тријумфа: Србија У19 – Јапан У19 72:71 (13:22, 16:22, 26:18, 17:9).

Против брзе и атипичне игре селекције Јапана, несвојствене европским екипама, најбољим српским јуниоркама требало је више од 20 минута да се адаптирају и наметну жељени ритам. Са доста нижом поставом, практично без класичног центра, изабранице селектора Ковачића, успеле су у другом полувремену да заиграју много боље и надокнаде огроман заостатак.

– Нисмо случајно инсистирали на утакмицама са селекцијом Јапана. На Светском првенству смо у истој групи са Јужном Корејом која гаји веома сличан стил игре. Много је важно да смо се брзо адапатирали и сватили како треба играти против екипа из Азије. На жалост Катарина Вучковић је осетила болове у колену још на загревању, док је Ивана Бошковић морала раније да изађе из игре јер се није најбоље осећала – истакао је Зоран Ковачић, селектор женске У19 репрезентације Србије.

СРБИЈА У19: Црвендакић 26, Степановић 7, Бошњак 2, Загорац 6, Вучковић, Радић 9, Тришић 2, Бошковић 1, Ћирић 2, Чорто, Мандић 8, Видаковић 2.

ЈАПАН У19: Фуџиока, Хајасака 4, Китамура 11, Тамура 15, Кума, Като 3, Каваками 3, Масуока 4, Накамура 4, Хатакенака 5, Нишиока 9, Кавамура 12.

У19 репрезентације Србије и Јапана одиграће у петак (15:00 часова) још једну контролну утакмицу у Новом Бечеју.