Кадетска репрезентација Србије, играчи до 17 година старости, која се припрема за Светско првенство у Дубајиу (8. – 16. август) наставља са победама у контролним мечевима. Изабраници селектора после победе против годину дана старије селекције Данске, савладали су у дворани “Миленијум” у Вршцу и јуниорску репрезентацију Шведске. Наш млади тим је одиграо фантастичну прву четвртину, затим је дошло до пада у игри, али је у наставку појачао ритам и стигао до тријумфа који ниједног тренутка није долазио у питање:

Кадетска репрезентација Србије, играчи до 17 година старости, која се припрема за Светско првенство у Дубајиу (8. – 16. август) наставља са победама у контролним мечевима. Изабраници селектора Вање Гушепосле победе против годину дана старије селекције Данске, савладали су у дворани “Миленијум” у Вршцу и јуниорску репрезентацију Шведске. Наш млади тим је одиграо фантастичну прву четвртину, затим је дошло до пада у игри, али је у наставку појачао ритам и стигао до тријумфа који ниједног тренутка није долазио у питање:
Србија У17 – Шведска У18 71:62 (24:9, 16:28, 22:12, 9:13).

– Игра коју смо приказали у првој четвртини је оно чему тежимо и како би желели да играмо на Светском првенству. Оправдање за падове и повремене осцилације у игри лежи у чињеници да заиста напорно радимо и да смо тренирали и на дан утакмице. Ова два тријумфа говоре да нам је тренутно пролазно време задовољавајуће, али много јаснију слику имаћемо крајем недеље кад су планиране утакмице против селекције Француске – истакао је Вања Гуша, селектор мушке У17 репрезентације Србије.

СРБИЈА У17: Аранитовић 14, Ћирковић 7, Капетановић 2, Глишић 18, Спасов 5, Грушановић, Јовић 2, Танасковић, Бојанић 10, Вуликић 2,
Миладиновћ 5, Николић 6.

ШВЕДСКА У18: Хансон, Драмех 20, Јоханосн 14, Лајтер 7, Сјолин 6, Берглунд, Ернвал, Берклунд 3, Хаглунд 5, Сјеберг 5, Маркусон 2.

Комплетна статистика: линк >>>