Женске кадетске селекције Србије и Словеније одиграле су и трећи контролни меч у Лозници. Србија је после првог меча у којем је тријумфовала у дворани „Лагатор“ (69:54) и пораза у другом одмеравању снага (44:54), по други пут била боља од вршњакиња из Словеније. Добром одбраном и лаким поенима из контранапада наша најмлађа национална селекција стигла је на крају до убедљивог тријумфа:
Србија У16 – Словенија У16 59:34 (14:9, 14:9, 13:4, 18:16).

– У односу на јучерашњи меч видео се напредак у нашој игри. Много боље смо одиграли у одбрани из чега су се изродили лаки поени у контранападима. Погодили смо и неке отворене шутеве, што дан раније није био случај. Ово су биле три прве контролне утакмице које смо одиграли у овом периоду припрема. Изашли смо из периода у коме смо акценат ставили на физичкој припреми. Неким сегментима игре које смо видели током ове три утакмице смо задовољни, некима не. Покушаћемо у наредном данима да исправимо уочене недостатке како би што спремније дочекали наредне контролне утакмице и Европско првенство – рекао је селектор женске кадетске У16 репрезентације Јован Горец.

СРБИЈА У16: Стојиљковић 9, Катанић 12, Михаиловић 2, Зељковић 12, Бојовић 8, Вучковић 5, Ђорђевић, Зукановић 2, Турудић, Илић 2, Маринковић 7, Јелић.

СЛОВЕНИЈА У16: Јамник 3, Цвијановић 2, Крошељ 5, Шмид, Јесеншек 6, Фришковец 8, Зоран, Крачаљ, Шарић 5, Бубнич 3, Габријел 2, Шпољар.

Кадетска селекција наставља са припремама у Бањи Ковиљачи, а наредне контролне утакмице имаће од 17. до 19. јула против селекције Грчке.