Женска сениорска репрезентација Србије савладала је у претпоследњој контролној утакмици пред Светско првенство селекцију Мозамбика резултатом 100:74 (30:19, 21:16, 23:18, 26:21). Меч, који је одигран у дворани „Визура спорт“, био је резултатски равноправан само у уводним минутима. Мозамбик, који ће, као и наша репрезентација, учествовати на Светском првенству у Турској, утакмицу је започео брзом и снажном игром, којом је парирао нашем тиму до завршнице прве четвртине. Међутим, како је време одмицало тако су наше кошаркашице преузимале контролу и повећавале резултатску предност. Финиш прве четвртине обележила је Јелена Миловановић која је постигла три тројке за вођство 30:19, после првих десет минута.

Србија је у преостале три четвртине била бољи ривал и у свакој деоници за по пет поена повећавала разлику за коначних 100:74.

Најефикасније у редовима Србије биле су Ана Дабовић са 19 поена, Јелена Миловановић са 16, Сара Крњић са 14 и Тамара Радочај са 10. У редовима Мозамбика истакла се Донгу са 22 поена, а Коса је додала 11.

Србија и Мозамбик играће другу контролну утакмицу у уторак од 11:30, такође у дворани „Визура спорт“ (улаз слободан). Биће то последња провера српских кошаркашица пред пут у Турску, а након тога следи дружење са навијачима од 15 сати у ТЦ „Ушће“.

– Подигли смо агресивност у одбрани, што је добро. У скоку још увек нисмо онакви какви желим да будемо. Видели сте улазак у утакмицу који је припао њима. Мозамбик је незгодна, атлетска екипа која нас је надиграла у скоку. Ово су добре провере за нас, јер играмо са тимом који гаји сличан стил игре као Ангола, наш први ривал на Шампионату у Турској. Све ово нас чека и против Анголе. Мислим да ће ове две утакмице на прави начин да нам послуже, да видимо где смо. Јасно је да када смо прави тим, ми правимо разлику. Да би победили Анголу, Кину, морамо да будемо спремни за борбу свих 40 минута. После друге утакмице са Мозамбиком ћемо одредити којих 12 играчица путује на првенство – рекла је селекторка репрезентације Србије, Марина Маљковић.

СРБИЈА: Радочај 10, Чађо 8, Крњић 14, Јовановић 4, Миловановић 16, Бутулија 7, Ајдуковић 4, Вучуровић 2, М. Дабовић 7, Рад 6, Марковић 3, Мандић, А. Дабовић 19. Селектор: Марина Маљковић

МОЗАМБИК: Коса 1, Мафанела 6, Манхонга 6, Маоче, Донгу 22, Нгулела 5, Халар 3, Гимо 5, Мујанга 5, Чамбе 2, Азинхеира 6, Мицато 3. Селектор: Сале Насир