Пред више од 4.000 навијача у дворани „Чаир“ у Нишу контролни сусрет одиграле су сениорске репрезентација Србије која је завршила базични део припрема на Копаонику за Светски Куп у Шпанији и „Б“ селекција наше земље које се вратила са „Сино – Еуропеан Купа“ из Кине. Изабраници селектора Александра Ђорђевића у првом мечу под његовим вођством остварили су убедљиву победу после пуно боље игра поготово у првих 20 минута дуела. Селекција коју предводи селектор Оливер Поповић далеко јачи отпор пружила је у наставку меча кад је успела да бар донекле успостави равнотежу и повремено буде равноправан ривал: Србија – Србија „Б“ 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12).

Као прво желим да истакнем, да се види рад „Б“ селекције, да је екипа уиграна, да има и вољу и жељу и да су тим, чему ми тежимо. Ми још увек нисмо тим. Међутим, то нам је циљ. Што се тиче саме утакмице ово је за нас био један тренинг без много тактичких задатака,индивидуалних и одбрмабених пре свега. Можемо много боље и то ће нам бити циљ. Ова утакмица је служила да неке играче видимо ииспробамо за будућност и такмичење које нас чека. Следи период одлука, имамо неке проблеме са повредама, што је нормално. Када се прикључи капитен Ненад Крстић добићемо још већи квалитет, све ће ићи узлазном путањом. Што се тога тиче, оптимиста сам – закључио је Александар Ђорђевић, селектор наших најбољих кошаркаша.

– Ни на овој утакмици, али ни на турниру у Кини нисмо били у саставу који је раније био предвиђен. Немам никаквих примедби, већ само могу да их похвалим на односу према раду и обавезама. Што се тиче ове утакмице, било је евидентно да смо били уморни од далеког пута, Нисмо се показали у најбољем издању, али се надам да смо били добар спаринг партнер А тиму. Нашој најбољој селекцији желим пуно успеха у даљем току припремног периода као и на Светском првенству у Шпанији – истакао је Оливер Поповић, селектор „Б“ тима Србије.

СРБИЈА: Теодосић 11, Мицов 6, Мицић 2, Богдановић 6, Бјелица 9, Марковић 3, Калинић 5, Радуљица 5, Бирчевић 4, Штимац 6, Симоновић 4, Митровић 7, Недовић 7, Јовић 3, Кравић 5.

СРБИЈА „Б“ : Отовић, Милисављевић 10, Пешаковић 19, Перуничић 5, Хускић 4, Милошевић, Стојачић 2, Тодоровић 4, Бешовић 2, Живановић, Мареља 10, Силађи 1, Митровић.

Комплетна статистика: линк >>>

После утакмице у Нишу најбољи српски кошаркаши ће у понедељак имати дан предаха. Припреме за Светски Куп наставаљу се 28. јула у Београду, а већ 1. августа изабраници селектора Александра Ђођрђевића путују у Италију где ће од 3. до 5. августа учествовати на турниру у Трсту. Противници наше репрезентације, поред домаћина турнира биће још селекције Канаде и Босне и Херцеговине.