Још једна успешна акција сектора за мушку кошарку, која представља новитет, одржана је у београдском Заводу за спорт у Кошутњаку. Реч је о тренингу са кошаркашима различитог узраста, који већ играју у иностранству.

Чињеница да су ти момци допутовали у Србију и да са породицама проводе Новогодишње празнике, дала је идеју да се направи један контролни тренинг и виде тренутне могућности кандидата за различите репрезентативне селекције. Тренери Милан Јосић и Милан Гуровић, са стручним штабом, водили су двоипочасовни тренинг и упознали се са тренутном формом играча, њиховим кошаркашким знањем, као и развојем у односу на прошлу сезону.

Тренерима су на располагању били Богдан Милојевић, Ненад Симић, Владимир Рајачић, Бојан Митровић, Лука Шебрек, Филип Павићевић и Лазар Лугић који играју у Италији, Бојан Нешић, Филип и Давид Петрушев, Никола Вељовић и Александар Богојевић који играју у Шпанији, Алекса Степановић (БиХ), Алтин Исламовић (Луксембург) и Стефан Јевђенијевић (САД).

Заједнички закључак је да је окупљање ових 15 момака био прави потез пред скори почетак припрема за нова такмичења. Ово је била јединствена прилика да се, у складу са досадашњим акцијама, створи права слика о најширој бази кандидата за репрезентативне селекције и једино остаје жал што због разних обавеза у клубовима селектори нису били у могућности да виде све кандидате.