Женска кошаркашка репрезентација Србије, која је прошле године на Европском шампионату у Будимпешти освојила златну медаљу, одлуком чланова Стручног савета Супербрандса добила је посебно признање у домену спорта за изузетне постигнуте резултате.

На свечаности у хотелу „Metropol Palace“ награду су примиле капитенка Милица Дабовић, као и репрезентативке Дајана Бутулија, Тамара Радочај, Кристина Топузовић и Сања Мандић.

У 34 категорије статус Супербрандс је освојило 246 компанија, а српским кошаркашицама је указана част због достигнућа и престижног резултата у области спорта.

Српске кошаркашице су до највећег успеха у историји стигле после тријумфа у финалном дуелу континенталног првенства против Француске 76:68, а за најкориснијег играча турнира проглашена је Ана Дабовић, која у овом тренутку брани боје WНБА лигаша Лос Анђелес Спаркса. Освајањем европског злата, репрезентација Србије обезбедила је директан пласман на Олимпијске игре које ће се овог августа играти у Рио де Жанеиру.

Кошаркашице су у суботу окончале другу мини-акцију у оквиру припрема за Игре у Рију, пошто су у Бања Луци савладале Словенију са 71:60. Званичне припреме почињу 10. јула, за када је заказан пут на Златибор, док највећа планетарна смотра стартује 5. августа.

Наш тим ће бити у групи заједно са Сједињеним Америчким Државама, Канадом, Сенегалом и два тима која ће осигурати пласман са квалификационог турнира који се игра у Нанту.