МЕГА МИС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 80:72 (24:23, 11:12, 23:16, 22:21) – 3:0

Кошаркашице Меге МИС нове су шампиоке Србије, пошто су и трећи пут у серији победиле Црвену звезду и пехару у Купу Милана Циге Васојевића додале и шампионску титулу – прву у историји клуба.

Први период је протекао у изједначеној игри. Мега јесте диктирала ритам, на крилима сјајне Невене Росић правила разлику. Али, Звезда је пронашла начин да се врати из тих 11:5, 15,7, ili 18:12. Није дозвољавала ривалкама да се одлепе. Напротив. Већ је почетком другог периода успела и да резултат пребаци на своју страну – Чорто је погодила за 24:25.

За разлику од другог меча, пре пар дана у Железнику, када је егал потрајао десет минута, сада су црвено-беле период добре игре продужиле до краја првог полувремена. Играло се право финале, оба тима врло борбена, на семафору клацкалица.

У том ритму играло се до половине трећег периода. Тада је домаћи тим опет почео да прави разлику, после тројке Невене Росић повео – 54:49, ускоро је Мега отишла и на плус седам – 58:51, са колико се отишло и на последњи мали одмор.

Ускоро су домаће опет биле на двоцифреној разлици – 63:53, у 33. минуту. Звезда је до краја још једном запретила, спустила на 75:69, два минута пре краја. Тај налет је одбила тројком Невена Росић и отворила Меги врата победе.

Комплетну статистику погледајте овде

https://kss-live.com/1zls/live.php?id=mega_mis_crvena_zvezda

Фото галерију погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/xUSFeH-Xss3NWw

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Пре почетка утакмице, додељене су награде за најбоље током сезоне на измаку. Најбољи стрелац Прве женске лиге Србије у сезони 2023/2024 је: Јована Јововић, из Врбаса, која је постигла укупно 396 поена. Плакету је испред Кошаркашког савеза Србије доделио комесар Бранко Алексић. Најбоља играчица Прве женске лиге Србије у сезони 2023/2024 је Јована Боричић, Партизан 1953 која је остварила  укупно 540 индексних поена. Ова плакета носи име наше прослављене репрезентативке Гордане Гоце Богојевић, а играчици ју је уручио комесар Бранко Алексић.

# Најбољи стрелац финалне серије је Невена Росић из Меге, која је постигла укупно 66 поена на 3 утакмицe, просечно 22. Плакету јој је доделила Сања Рељић, делегат утакмице.

# Најбоља играчица финалне серије је Јована Поповић из Мега НИС, која је остварила укупно 63 индексна поена, просечно 21. Награду је доделила Сања Рељић, делегат утакмице.

# Сребрне медаље финалисти плеј-офа екипи Црвене звезде доделили су Сања Рељић, делегат утакмице и Велимир Михајловић, председник КК Мега МИС.

# Златне медаље победнику плеј-офа и прваку србије за 2023/2024 екипи Мега МИС доделили су Сања Рељић, делегат утакмице и Бранко Алексић, комесар Прве женске лиге.

# Пехар у трајно власништво прваку Прве женске лиге Србије екипи Мега МИС уручио је Душан Пројовић, потпредседник КСС за такмичење, баш као и велики прелазни пехар.