Женска кошаркашка репрезентација Србије наставља припреме за први квалификациони прозор за Евробаскет 2025. Екипа се из Визуре сели у Халу спортова Ранко Жеравица, где ће се и одиграти меч против Украјине у четвртак од 18 часова. Селекторка Марина Маљковић, вечерас ће на тренингу имати скоро све играчице на располагању, на које је планирала да рачуна овом приликом.

-Увек ми је драго да проведем време са репрезентацијом и овим девојкама. Имамо две утакмице пред нама, знамо противнице, какве играчице имају, али ћемо се потрудити да овај кратак период искористимо на најбољи начин, максимално концентрисане на задатке и да остваримо обе победе. Прву утакмицу смо домаћини и надамо се да ћемо уз помоћ наше публике заједно доћи до победе – истакла је Јована Ногић.

На списку Марине Маљковић за новембарски прозор налазе се следеће играчице: Ивон Андерсон, Катарина Вучковић, Анђела Дугалић, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Дуња Зечевић, Маша Јанковић, Јована Јевтовић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Катарина Кнежевић, Тина Крајишник, Лана Марић, Анђела Маројевић, Марта Митровић, Надежда Недељков, Јована Ногић, Јована Поповић, Ивана Раца, Невена Росић, Надија Смаилбеговић, Јована Спасовски, Драгана Станковић, Кристина Топузовић и Саша Чађо.

– Очекивања су увек иста, а то је да победимо обе утакмице које имамо за пласман на Европско првенство. Украјина и Северна Македонија су добри тимови са добрим играчицама. Ми ћемо се припремити за њих и бити спремне. Оно што обецћавам је да ћемо дати сто посто својих могућности. Већ се познајемо, имамо искуства и знамо шта селекторка Марина Маљковић очекује од нас.  Имамо четири дана за припрему и уколико дамо све од себе биће све у реду, закључила је Ивана Раца.

Женска кошаркашка репрезентација Србије у четвртак од 18 часова у новобеоградској Хали спортова „Ранко Жеравица“ игра против Украјине уз бесплатан улаз на трибине, а три дана касније у исто време у спортском центру „Кале“ у Скопљу одмериће снаге са Северном Македонијом. Србија је у квалификационој групи Г, а поред Украјине и Северне Македоније, за противника ће имати и селекцију Португала. Европско првенство 2025. године играће се од 19. до 29. јуна у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији. Пласман на Евробаскет обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране екипе из квалификација.