Женска кошаркашка репрезентација Србије спремно дочекује почетак квалификација за Евробаскет 2025. Наше најбоље кошаркашице у четвртак 9. новембра од 18.00 сати дочекују Украјинке (ТВ Арена спорт 1). Улаз за све навијаче је бесплатан, па је нада да ће трибине новобеоградске «Хале спортова Ранко Жеравица» бити испуњене и да ће у једном квалитетном амбијенту наш тим остварити добар резултат против Украјине.

– Веома сам задовољна атмосфером и енергијом у тиму током овог окупљања. Поред стандардне поставе, овога пута су ту и млађе девојке из селекције У20 која је веома талентована. Радимо максимално фокусурано и са жељом да што боље искористимо ових неколико дана како бисмо се уиграле и што боље одиграле утакмице које су пред нама. Прва на реду је утакмица против екипе Украјине, која је иначе земља талентованих кошаркашица, нарочито на центарским позицијама. Воле игру у транзицији и важе за шутерску екипу, што је једна од њихових снага. Верујем да ће доћи веома мотивисане у Београд и да ова утакмица која отвара квалификације за ЕП 2025 има велики значај за обе екипе. Због тога настојимо да се што боље припремимо тактички и да нам фокус буде на високом нивоу током овог квалификационог прозора. Наравно, посебно нам значи подршка публике која је све ове године уз нас, тако да се искрено надам да ће и овога пута одзив љубитеља женске кошарке бити велики и да ћемо имати додатну снагу са трибина сутра у “Хали спортова Ранко Жеравица” – истакла је капитен Тина Крајишник.

Великој подршци са трибина се нада и Ивон Андерсон.

– Очекујем да ће утакмица против Украјине да буде тешка и физички напорна. Упознате смо са квалитетима Алине Јагупове и знамо да оне воле да играју брзо, па ће то бити тест за нашу комуникацију и снагу у одбрани. Ми такође увек желимо да играмо брзо, па ће ово бити борба два тима који желе да наметну своју вољу противнику – закључила је Ивон Андерсон.

Србија је у квалификационој групи Г, а поред Украјине и Северне Македоније, за противника ће имати и селекцију Португала. Европско првенство 2025. године играће се од 19. до 29. јуна у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији. Пласман на Евробаскет обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране екипе из квалификација.