Женска кошаркашка репрезентација Србије у четвртак од 18.00 часова у новобеоградској хали спортова „Ранко Жеравица“ игра квалификациону утакмицу за пласман на Европско првенство овог лета у Израелу и Словенији. Противник нашем тиму биће репрезентација Хрватске.

Улаз на утакмицу је слободан, уз бесплатне улазнице које ће се делити на билетарници „Хале спортова Ранко Жеравица“ у четвртак, на дан утакмице, од 16.00 часова.

У првом квалификационом прозору, у новембру 2021, Србија је победила Хрватску у Забоку и тријумфом у сутрашњој утакмици би осигурала пролазак на Евробаскет. Директан пласман на Евробаскет већ су, поред домаћина Словеније и Израела, обезбедиле Шпанија, Италија и Летонија, а чека се још седам репрезентација победника група, као и четири најбоље другопласиране екипе из ових квалификација.

– Прва и најважнија ствар је да ми је изузетно драго што је женска кошаркашка репрезентација Србије дала велики подстрек свим осталим тимовима у региону да више раде и напредују. Зато сам сигурна да ће утакмица против Хрватске у четвртак бити изузетно тешка, јер је реч о дуелу две екипе са много карактера, две екипе које имају огромну жељу да се међусобно такмиче, али исто тако и због тога што меч има изузетну резултатску важност за обе екипе – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Смена генерација у женској кошаркашкој репрезентацији је у први план избацила неке нове младе играчице, које тек треба да покажу да на својим леђима могу да носе терет славе и успеха. Оне су до сада у квалификацијама, али и  на Светском првенству у Аустралији прошлог септембра, где је освојено шесто место, показале велики потенцијал.

– Морамо да се концентришемо, да напредујемо и да изборимо учешће на Евробаскету, јер је континуитет учешћа на великим такмичењима кључан. Ми смо актуелне првакиње Европе, јесте да имамо нову генерацију и баш због тога она мора да покаже од чега је саткана – закључила је Марина Маљковић.

У овом фебруарском прозору, поред дуела Србије и Хрватске који можете да пратите и путем преноса на ТВ Арена спорт премијум 1, у недељу 12. фебруара  2023. од 17.00 сати ће се одиграти и меч Бугарске и Србије у Самокову.