Кошаркашице Радивоја Кораћа победнице су другог степена Купа Србије за кошаркашице, пошто су у финалу одиграном у Беочину савладале домаћи тим резултатом 88:84 (19:19, 23:20, 22:18, 24:27).

Овом победом, екипа тренера Милоша Павловића обезбедила је пласман на финални турнир Купа „Милан Цига Васојевић“ који се 16. и 17. марта игра у Бањи Ковиљачи. Уједно су се и пионирке Кораћа пласирале на Мини куп који ће се одиграти истовремено као сениорски Куп.

У изузетно занимљивом мечу у дворани СЦ Беочин, одиграна је изузетно изједначена и неизвесна утакмица, пошто су екипе биле равноправне током свих 40 минута. У неизвесном финишу Кораћ је имао од два до шест поена предности, Беочин је покушавао да анулира предност Београђанки, па се ушло у пенал завршницу. Међутим, гошће су биле сигурније, пре свега са линије слободних бацања и заслужено освојиле пехар и обезбедиле пласман на финални тунир Купа „Милан Цига Васојевић“.

Најефикаснија у победничкој екипи са 22 поена била је Христина Марјановић, која је проглашена за МВП играча утакмице, пратила ју је Милица Инђић са такође 22 поена, док је Љиљана Томашевић убацила 19 поена.

У тиму Беочина најефикаснија је била Јована Адамовић која је постигла 37 поена и тако постала најбољи стрелац финала, док је Ирена Матовић постигла 26 поена.

За трофеј Купа „Милан Цига Васојевић“ бориће се екипе Црвена звезда, Партизан 1953, Краљево и Радивој Кораћ.

Финалу у Беочину присуствовали су потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, комесар Прве Женске лиге Србије и комесар Купа Оливера Драгићевић, члан УО КСС и председник КС Војводине Дарко Каран и председник КС Новог Сада Златко Болић.

Комплетну статистику са меча можете видети овде

http://www.kss-live.com/live.php?id=021_rad