Женска кошаркашка репрезентација у четвртак путује у Француску, где ће у Рену учествовати на изузетно јаком турниру, на коме ће поред домаћина, за противника имати и тимове Русије и Турске.

-Турнир у Француској треба да нам покаже где смо, колико смо до сада радиле и колико још и на чему треба да радимо и мислим да ће бити најбоља припрема за Европско првенство до сада. Радимо да би биле најспремније када шампионат почне – истакла је Ана Дабовић.

Наша репрезентација је одрадила тронедељне припреме на Златибору, а у претходних десетак дана тренирала је у Београду, где је и одиграла две припремне утакмице са селекцијом Словачке.

-Очекујем да поправимо игру, да будемо боље него на две утакмице које смо одиграле против Словачке и да обратимо пажњу на све ствари на којима тренутно радимо. Такође желимо и да се што боље уиграмо. Играћемо против три јака тима. То ће бити права провера за нас да видимо шта све треба да поправимо у наредне две недеље како би што спремније дочекале првенство – рекла је Невена Јовановић.

Наша репрезентација групну фазу такмичења на Европском шампионату одиграће у Зрењанину где ће за противнике имате тимове Белорусије, Русије и Белгије.

-У Рену ћемо играти против Францускиња које ће бити главне фавориткиње на првенству. Такође, трудићемо се да што боље упознамо Рускиње које ће нам бити ривал у групи у Зрењанину. На првенству 2015. године нам нису лежале, па се надам да ћемо пронаћи начин да играмо боље против њих. Сумњам да ће све карте бити отворене, али ће у сваком случају бити добра прилика да проверимо како можемо да се носимо са њима – закључила је Ана Дабовић.

Списак репрезентативки пред пут у Француску скраћен је за три имена. У тиму на Европском првенству неће бити Иване Раце, Јоване Поповић и Саре Kрњић.

Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.