Женска кошаркашка репрезентација Србије рано јутрос отпутовала је на Евробаскет, летом за Праг у 6.50 и око девет сати стигла је у Праг на Европско првенство које почиње у петак.

Припреме су завршене, месец дана напорног рада је иза девојака, које су отишле на шампионат који су освојиле пре две године и направиле историјски успех.

Насмејане и расположене, како само оне умеју, кошаркашице Србије су зрачиле оптимизмом пред укрцавање у авион. Њихова порука је јасна: заједно ће се борити за државни дрес као и протеклих година, по чему су постале препознатљиве, држаће се заједно и учинити све што је у њиховој моћи да опет обрадују нацију.

Златна медаља освојена 2015. у Будимпешти је за памћење, сада ће сви на наше девојке гледати са додатном пажњом и мотивацијом, али су европске шампионке спремне да праве нова чуда. То говоре њихови осмеси, расположење, воља и посвећеност да опет ураде нешто велико.

Евробаскет почиње у петак када ће наше девојке играти против селекције Грчке од 18 сати. Дан касније их очекује меч са Францускињама (20.30), недеља је резервисана за предах, док групну фазу завршавају дуелом са Словенијом (15).