Женска кошаркашка репрезентација Србије допутовала је на Златибор, где почиње главни део припрема за Европско првенство у Љубљани. На Евробаскету у Словенији ће овог јуна бранити златну медаљу освојену пре две године у Валенсији.

Наше кошаркашице су у тренажном процесу од 25. Априла, када су се окупиле у земунској Визури, па су од 2. маја тренирале у новобеоградској Хали спортова “Ранко Жеравица”, а у наредне две недеље дизаће форму на српској лепотици.

Под вођством селекторке Марине Маљковић, на Златибору ће од вечерас радити: Катарина Вучковић, Анђела Дугалић, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Уна Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Јована Ногић, Ивана Раца, Надија Смаилбеговић, Јована Спасовски, Александра Станаћев, Драгана Станковић, Кристина Топузовић, Теодора Турудић, Александра Црвендакић, Саша Чађо и Маја Шкорић, док ће се Ивон Андерсон придружити када заврши клупску сезону у Француској.

Србија ће у припремном периоду одиграти пријатељске утакмице са Белгијом и Црном Гором на Златибору, са Француској у Тулузу и са Новим Зеландом и Кином у Београду.

Наш тим ће у групној фази такмичења у љубљанској дворани „Стожице“ играти против Турске, Словачке и Мађарске. Шампионат Европе почиње 15. јуна.