Женска кошаркашка репрезентација Србије допутовала је у Љубљану, где ће од четвртка на Европском шампионату бранити титулу шампиона. Селекторка нашег тима Марина Маљковић на пут је повела 12 кошаркашица: Ивану Рацу, Сашу Чађо, Невену Јовановић, Александру Црвендакић, Ивон Андерсон, Драгану Станковић, Јовану Ногић, Кристину Топузовић, Машу Јанковић, Тину Крајишник, Ивану Катанић и Мину Ђорђевић.

-Припреме су пролетеле, као и сваки пут било је и тешких тренутака и утакмица које нису личиле на оно што смо ми желеле у том тренутку. Али, временом смо осетиле наш напредак и генерално смо успеле да неке ствари поправимо. Драго ми је да са таквим осећајем чекамо Европско првенство. На сваком такмичењу, прва утакмица је најважнија и најтежа и потпуни фокус је на тој утакмици. Најбитније је да су све играчице здраве, потпуно спремне и фокусиране. Очекујем тежак меч, Турска је екипа коју никако не треба потценити. Добро се познајемо, њихове играчице играју у добрим клубовима који играју Евролигу. Приступићемо максимално фокусирано и дати све од себе за остваримо ту прву победу, јер би нам то касније олакшало пут – рекла је капитенка Србије Тина Крајишник.

Прву утакмицу у дворани Стожице, Србија ће одиграти у четвртак, 15. јуна од 15 часова против репрезентације Турске. Потом је у петак од 20.45 противник наших кошаркашица селекција Словачке, а у недељу у 15 часова, у последњем колу групе, Србија ће се састати са Мађарском.